Annonce
Bagsiden

Hvad skuffen gemte: Familiebilleder fra 90'erne søger ejer

Opvaskehygge med far. Ukendt fotograf
I Bagsidens gemmeskuffe ligger negativer og papirbilleder med familiebilleder fra 90'erne. Er det dine?
Annonce

Engang i 1990'erne havde nogen en film siddende i et kamera og tog hen over forår og sommer 22 billeder. Det ved vi, fordi Asta Svendsen fra Otterup i 1993 fandt filmen på Flyvesandet.

Hun lagde filmen i en skuffe, glemte den i nogle år, men fik den så fremkaldt. Billederne viste typiske situationer for en lille familie med et barn i ét-årsalderen. Den unge, guitarspillende far optræder så ofte, at det nok er moren, der har været fotograf.

Der er ingen vejskilte, nummerplader eller andet, der kan give en ledetråd. Men der er både ABC-reoler, hvide sokker i sandaler, spraglet fritidstøj og andre tidsmarkører.

Aftenhygge med far ... og en anden far med et barn. Måskle slægtninge? Ukendt fotograf
Annonce

Den store gemmeskuffe

Da hverken Asta Svendsen eller hendes bekendte kunne finde ejermanden, sendte hun for en halv snes år siden billedkuverten til Bagsiden. Vi skrev om fundet og efterlyste ejeren, men intet skete, og efterhånden gik det med kuverten som så mange andre ting og sager: Den gled længere og længere ned ad skrivebordet og forsvandt til sidst i den store gemmeskuffe, som vi i disse uger er ved at tømme i forbindelse med flytteplaner på redaktionen.

Så nu prøver vi en sidste gang, inden billeder og negativer smides ud: Kan nogen genkende personerne, så vi kan sende billederne til de rette ejermænd? Måske er filmrullen tabt ved filmskift sommeren 1993. I så fald er den lille dreng i dag omkring 28 år, og forældrene er nok midt i 50'erne.

Annonce

Det var et slagteri

I forgårs bragte vi det første fund fra Bagsidens gemmeskuffe: Et gruppebillede fra en ukendt fabrik. Avisen var knap kommet på gaden, før vi fik denne mail fra Martin Friis Hansen:

- Billedet er taget ved Svendborg Fjerkræslagteri på Lerchesvej i Svendborg i 1936. Samme billede eksisterer på Svendborg Byhistoriske Arkiv, skrev han.

Og ganske rigtigt. På hjemmesiden Arkiv.dk kan man ved at søge efter "Svendborg Fjerkræslagteri" finde billedet. Men hvem skal vi sende vores billede til? Ifølge Arkiv.dk er fotografen ukendt, og der er ikke sat navne på personerne på billedet.

Så er vi til familiefest i gildekælderen. Ukendt fotograf
Annonce

Vil du have billedet?

På Svendborghistorie.dk kan man læse, at Fyns Andels-Fjerkræslagteri på Lerchesvej i Svendborg eksisterede fra 1932 til 1977. Ved 25-års-jubilæet i 1957 blev der slagtet en million kyllinger om året og havde 50 ansatte. Fortrinsvis kvinder.

En overgang var det Danmarks tredjestørste fjerkræslagteri, og da det lukkede i 1977 mistede 100 ansatte deres job. Slagteriet lå dér, hvor Føtex ligger i dag.

Da vi ikke ved, hvem der har indsendt billedet til Bagsiden, og Svendborg Byhistorisk Arkiv ikke er interesseret, fordi det har det i forvejen, vil vi derfor høre, om eventuelle slægtninge til slagteriarbejderne kunne tænke sig at overtage billedet, der er i fin stand, i A4-format og fint klæbet op på karton.

Mail inden onsdag middag til: Bagsiden@fyens.dk. Er der flere, trækker vi lod.

Kan det være moren, vi her ser pakke en barnevogn ud? Ukendt fotograf
Der spilles mundharpe akkompagneret af far på guitar. Ukendt fotograf
Skuffemysteriet fra søndag er opklaret: Billedet er taget i 1936 ved Fyns Andels-Fjerkræslagteri på Lerchesgade 7 i Svendborg. Ukendt fotograf
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Her er argumenterne for, hvorfor salget af Odense Havn til én entreprenør er en god idé - eller en rigtig dårlig

Annonce