Annonce
Debat

Hvad sker der for vores børn og unge?

Niels Lundshøj, byrådskandidat for De Konservative, Lersey Allé 1, 5871 Frørup. Privatfoto

Debat: Nyborg Kommune indtager en plads som nummer 60 målt på afgangskarakterer. Det vil sige, at vores elever klarer sig ringere end landsgennemsnittet. Det er i sig selv ikke tilfredsstillende, men det er ikke det mest foruroligende tal.

Desværre viser det sig, at vi er en af de kommuner i hele landet, hvor færrest afgangselever fortsætter på en ungdomsuddannelse. Vi er nummer 87 i hele landet. Det er stærkt bekymrende.

Samtidig bruger vi 7.100 kroner per 0-22-årig på anbringelser af børn. Det er mange penge. Det kan være nødvendigt at anbringe, men forebyggelse er altid at foretrække.

Og her går det først rigtig galt. For betragter vi, hvor mange penge kommunen bruger på forebyggelse på børne- og ungeområdet, viser det sig, at stort set ingen kommuner bruger færre midler. Vi er nummer 95.

Nyborg Kommune bruger altså meget få midler på forebyggelse – men mange penge på anbringelser. Vi symptombehandler i stedet for at forebygge. Det kan ingen børn eller familie være tjent med. Der er tale om børn, familier og skæbner.

Et enkelt tal kan i sig selv ikke sige så meget. Men sammenholder vi tallene, vidner det om, at der er desperat brug for en anden kurs i børne- og ungepolitikken. Vi skal sætte tidligt ind med en klar og målrettet handleplan, så vi på sigt undgår, at så mange børn klarer sig ringe i folkeskolen, at så mange børn skal anbringes, og at så mange børn ikke får en uddannelse.

Det vil jeg gerne hjælpe med. For vores børn – de er vores ansvar. Dét er en kommunal kerneopgave. Og det både kan vi – og det skal vi – gøre bedre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydfyn

Private havne raser over Svendborg Kommune: Man kan ikke lave regler med tilbagevirkende kraft

Kerteminde

Røveri mod Circle K: Mand med Netto-pose truede med 20-25 centimeter lang kniv

Annonce