Annonce
Assens

Hvad sker der bag jordbunkerne: Milliardprojekt tager for alvor form

Gravemaskinerne er rykket ind på en mark i udkanten af Assens, der skal omdannes til Assens Forsyningspark.
Annonce

Assens: Det er de store entreprenørmaskiner, der er rykket ind på Egebjergvej og Fåborgvej på et 7,5 hektar stort område i den sydøstlige udkant af Assens.

Det er formentlig de færreste bilister, der kører til og fra Assens mod øst, der har undgået at lægge mærke til de store jordbunker og volde, der indenfor de seneste uger pludselig er skudt op i området.

Det er Assens Forsyning, der er på spil - og det er en af de mere håndgribelige beviser på spildevandsprojektet til op mod én milliard kroner, der skal omlægge håndteringen af spildevand fra otte mindre renseanlæg rundt om i kommunen til ét nyt centraliseret anlæg i Assens Forsyningspark.

Det skal stå færdigt i forventet 2027-2030 og udover en omfattende kloakseparering i en større del af kommunen, så skal et nyt renseanlæg med tilhørende biogasanlæg, nyt vandværk, ny administrationsbygning, nyt kontrolcenter samt lager og værksted opføres.

Annonce

Spadestik og indvielse på vej

Først skal vejanlægget i forsyningsparken opføres, og det er dét, som entreprenørmaskinerne i disse uger knokler med.

Forleden nikkede Assens Byråd ja til at stille en såkaldt kommunegaranti for en samlet låneramme på 252 millioner kroner til etablering af det nye renseanlæg. I notatet er det beskrevet, at veje, stier, parkering, flisebelægning og grønne områder koster 6.750.000 kroner.

Sådan ser forsyningsparken i Assens ud i øjeblikket. Masser af jord og gravemaskiner. Foto: Assens Forsyning.

Kommunikationsmedarbejder Gerdt Hylbæk Nielsen fra Assens Forsyning oplyser, at man i disse dage er i fuld gang med adgangsveje og vejsystemet, der skal binde hele forsyningsparken sammen.

- Vi er også ved at gøre en skurby klar, så vi er klar til at gøre jorden. Vi går i første omgang i gang med kontrolcentret, værkstedet og lageret. Vi mangler en byggetilladelse, men så snart den er på plads, så går vi i gang. Entreprenøren er ved at være på plads, og vi håber at gå i gang hurtigst muligt, siger kommunikationsmedarbejderen.


Vi mangler en byggetilladelse, men så snart den er på plads, så går vi i gang. Entreprenøren er ved at være på plads, og vi håber at gå i gang hurtigst muligt.

Gerdt Hylbæk Nielsen, kommunikationsmedarbejder


Vandværket er allerede opført, og bliver officielt indviet torsdag 17. september, mens man forventer at tage første spadestik til det nye renseanlæg med biogasanlæg samt kontrolcenter, administration og værksted/lager om et par uger.

Assens Forsyning lægger løbende nyt ud op projektet på forsyningens facebookside og hjemmeside.

Annonce
Fyn

Ny hollænder flyver ind til Odense Håndbold

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Hvorfor skulle jeg overhovedet stemme?

Odense

Efterlyst kvinde er blevet fundet

Annonce