Annonce
Assens

Hvad skal der til for at vinde borgmesterposten tilbage?

Rigmor Rasmussen, Tommerup: At der kun er to år til næste valg betyder, at der er et abejde, der skal gøres. Vi kan jo ikke tvinge nogen til at fortsættet. Det kan også blive positivt at få en kandidat, der ser på tingene med nye øjne. Hvad der skal til? Der skal gøres mere opmærksom på mærkesagerne, og så skal man ud at diskutere politik med medlemmerne.

Med bare to år til næste valg og en ny spidskandidat, der skal køres i stilling, står Socialdemokratiet i Assens Kommune over for noget af en udfordring. Vi spurgte nogle af deltagerne, hvad de siger til den udfordring, og hvad de tror, der skal til for at erobre borgmesterposten tilbage fra Venstre. Det skal ske ved at tale politik ikke ved at gå efter manden, var et gennemgående var.

Annonce
Helge Kold, Haarby: Det er et svært spørgsmål. Det var da ønskeligt, at det var sket før. Men jeg tror, vi har to gode kandidater, og jeg tror de kan nå det. Udfordringen er måske, at den ene har anden etnisk herkomst (Ashil Farokh stammer fra Afghanistan red.)og den anden er meget kendt. Jeg ved ikke, om Assens Kommune er parat til at sætte en med anden etnisk herkomst på borgmesterposten. Jeg håber, at Assens er klar til at prøve noget nyt. Vi skal fokusere på politikken og ikke på Søren Steen som skurken. Han er overalt, alle kender ham og synes, han er en flink fyr. Det med at komme ud til borgerne er det væsentlige.
Eva Larsen, Tommerup: Det kan blive hårdt arbejde. Det er ærgerligt, at vi ikke er sammen om én kandidat. Jeg håber, at vi, når vi har resultatet af urafstemningen, kan stå sammen og arbejde sammen. Vi skal finde den rette kandidat, en der vil arbejde ud fra vores holdninger, som bliver set og er ude blandt borgerne. Man skal være, hvor folk er, som Søren Steen handler det om at blive set og møde alle borgere. Selvfølgelig kan det lade sig gøre, men det gælder om, at alle er med, hjælper til og arbejder sammen.
Jens Madsen, Assens: Det betyder ikke så meget, tror jeg, at der kun er to år til næste valg. Man må gøre tingene, når de skal gøres. Nogen har valgt at trække sig, fordi de ikke mente, de kunne gennemføre det. Selve processen har været fair og god. Vi har snakket meget om politik, så det er det, det handler om mere end et personopgør. Det bliver svært med den nuværende borgmester, som er meget kendt og måske lidt populistisk - hans saks må være rødglødende. Jeg tror, det bliver en kamp på den lange bane. De to år kan godt blive til seks år. Økonomien er ikke særlig god. Den har den nuværende borgmester været med til at formøble, men det ser man ikke på på valgdagen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce