Annonce
Faaborg-Midtfyn

Hvad skal der i madpakken? Fem gode råd til børnenes frokost

Ernæringsekspert fra Fødevarestyrelsen Trine Enevold Grønlund giver dig frem gode råd til madpakken. Foto: Christian Nordholt.
I en travl hverdag kan det gå hurtigt med at få smurt madpakken, og det er ikke altid, at man lige kan huske, hvad der er godt til frokost, når man står midt i supermarkedet. Her er Fødevarestyrelsens fem gode huskeregler til madpakken.
Annonce

Du kommer hjem efter en lang dag på arbejde, og som dagens sidste opgave skal du lave en madpakke, som dit barn kan mætte sig på i spisepausen på skolen dagen efter. Men hvad skal du putte i den?

Når hverdagen går hurtigt, så kan det være svært at finde frem til svaret, og så bliver nødløsningen ofte en klapsammenmad med leverpostej og et par cherrytomater.

Ernæringsekspert hos Fødevarestyrelsen Trine Enevold Grønlund giver dig her fem gode råd til, hvordan du får bikset en madpakke sammen, som er både sund og lækker.

1) Brød

En af klassens eneste madpakker med fisk i. Foto: Christian Nordholt

- Det er godt at huske noget groft brød. Vi ser, at mange børn jo gerne vil have noget lettere brød med som en hvid bolle eller franskbrød, og det er også okay ind i mellem. Hvis man husker at kigge efter brød med fuldkornslogoet, så sikrer man sig, at man får noget fuldkorn med, siger Trine Enevold Grønlund.

2) Grønt

- Man skal gerne huske nogle grøntsager. Hvis man gerne vil udfordre sine børn lidt, så kan man jo give dem forskellige grøntsager med, så der er noget variation. Nogle dage kan man få gulerod med, andre dage kan det være agurk eller en rest fra aftensmaden, siger Trine Enevold Grønlund.

3) Pålæg

- Det er en god ide at skære ned på mængden af kødpålæg. Der er en sammenhæng mellem et stort indtag af forarbejdet kødpålæg og visse former for kræft. Det man i stedet kan gøre, er, at man kan putte nogle andre ting på brødet som æg, grøntsagspostej, mager ost, peanutbutter en fiskefrikadelle eller kød fra aftenen før, siger Trine Enevold Grønlund.

4) Fisk

- Fisk er en udfordring i madpakken, fordi den lugter. En makrelmad kan godt blive en ubehagelig sag – ikke kun for en selv, men også for ens sidemakker. Man kan i stedet spise en fiskefrikadelle eller man måske pakke fisken ind i en bøtte, så det ikke vælter rundt i madpakken. Fuldkornspandekager med laks eller tundip til grove grissini-stænger er også en god løsning, siger Trine Enevold Grønlund.

5) Frugt

- Det er typisk det søde og friske pust til en madpakke. Forældre er generelt set gode til at give børn frugt med i madpakken – også fordi, at det typisk er noget, som børnene godt kan lide, siger Trine Enevold Grønlund.

Hvad er 'Gi madpakken en hånd'

'Gi madpakken en hånd' er Fødevarestyrelsens råd til, hvordan forældre og skoler kan være med til at skabe sunde og varierende måltider i skolen.

Ideen bygger på, at der er en kategori til hver finger: brød, grønt, pålæg, fisk og frugt.

Folderen er skabt på baggrund af de officielle kostråd.

Du kan finde information om Gi madpakken en hånd på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Annonce