Annonce
Nyborg

Hvad skal den hedde?: Ny forening udlover præmie

Jesper Nielsen er i forvejen daglig leder af Musical-talentskolen ved Nyborg Ungdomsskole. For slet ikke at tale om byrådsmedlem for Socialdemokratet. Nu er han også formand for den nystartede musikklub i Nyborg. Arkivfoto:Yilmaz Polat
Med 10 surprise-koncerter på et år har nystartet forening i Nyborg fundet sit eget koncept. Til gengæld mangler man stadig at finde et egnet navn og beder nu nyborgenserne om hjælp.

Nyborg: Den 22. oktober er det muligt at få en smagsprøve på konceptet bag en nystartet musikklub i Nyborg. Det sker i form af en gratis introduktionskoncert på Bastionen, der begynder klokken 19.30.

Hvem der står på scenen til den tid er en hemmelighed. Det er hele konceptet bag den nye forening, der blev stiftet tidligere i år.

I alt vil man arrangere 10 dobbeltkoncerter i løbet af 2020 med kunstnere, som først vil blive afsløret, når man er lukket ind i varmen. En ting kan man dog være sikker på: Der er tale om dygtige folk, garanterer formand Jesper Nielsen.

Samtidig lancerer den nystartede forening nu en navnekonkurrence, hvor præmien er et års medlemskab til en værdi af 1000 kroner.

Konceptet er mere eller mindre kopieret én til én fra Taastrup og København, hvor man har kørt med lignende foreninger igennem et stykke tid.

- Det ene sted har man valgt at kalde sig "Bag duggede ruder", det andet sted "Klondyke", så der er ikke nogen rød tråd i det. Vi vil gerne finde et navn, der passer til Nyborg. Indtil det sker, har vi valgt arbejdstitlen "Musikklubben Nyborg", fortæller formanden.

Det nye navn vil blive afsløret i forbindelse med introkoncerten på Bastionen den 22. oktober, og forslag skal derfor være indsendt inden denne frist.

Annonce

Intimt præg

Selv om der er tale om en gratiskoncert i kulturhuset, hvor der er plads til rigtig mange mennesker, har foreningen valgt at sætte begrænsninger på.

Det samme gælder antallet af faste medlemmer, der ikke må overstige 175. Det skal være med til at sikre, at dobbeltkoncerterne ikke ligner traditionelle koncerter, men får et mere intimt præg.

Arrangementerne vil i øvrigt blive placeret først på ugen, typisk mandag eller tirsdag, for at undgå, at musikerne konkurrerer med sig selv.

- Vi vil gerne lave en forening for folk, der godt kan lide musik. Og som godt vil have et par timer et par gange om måneden, hvor man har et fællesskab omkring den gode musik. Erfaringen fra Taastrup viser, at musikerne også er glade for konceptet, fordi der ikke er nogen, der sidder og snakker hen over bordene eller har mobiltelefonerne fremme. Det er også derfor, at man kan tiltrække gode musiknavne, selv om de kun får tariffen svarende til et par tusinde per mand, fortæller Jesper Nielsen.

Mens konceptet altså er bygget op omkring en fast medlemsskare, vil der være mulighed for at købe billetter i døren til de ti dobbeltkoncerter, som finder sted i løbet af 2020. Der vil dog højst være 15-20 billetter at få fra gang til gang, så man skal være medlem for at være på den sikre side. Og har man ikke 1000 kroner på lommen, kan man jo altid finde på et godt navn til foreningen og håbe på, at man vinder konkurrencen.

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bevæbnede mænd stak ild på Odenses folkeregister

1994 Med et splinternyt skitseprojekt til en uddannelsesby i hjertet af Odense melder den fordums store industrivirksomhed Thrige-Titan sig nu på banen med ledige ejendomme og arealer til uddannelsesformål. Thrige har fået arkitektfirmaet Stærmose og Isager til at ”forvandle” det henslumrende industriområde – der ligger blot et par minutters gang fra banegård og busterminal – til Odenses uddannelsesmæssige svar på latinerkvarteret i Paris. Arkitekternes forslag omfatter hele Thrige-firkanten ved Tolderlundsvej og Skibhusvej. Gamle kontor- og industribygninger er forvandlet til skoler og kollegieværelser. Mellem bygningerne er der anlagt grønne områder, flisebelagte ”filosofgange” og et stort, nyt auditorium. 1969 Boligstandarden på Fyn er – trods de senere års omfattende nybyggeri – ringere end i det øvrige land. 8351 fynske lejligheder er uden vand i køkkenet, 20.975 lejligheder har ikke WC, 48.104 lejligheder er uden centralvarme og 52.962 lejligheder er ikke udstyret med bad. Tallene er hentet fra en undersøgelse, som Danmarks Statistik foretog i 1965 og som netop er offentliggjort. Der er selvfølgelig bygget en del nye boliger siden 1965 men ikke nok til at ændre resultaterne i væsentlig grad. Under halvdelen af de 37.760 lejligheder i de fynske landdistrikter er forsynet med bad, halvdelen har centralvarme og lidt mere end halvdelen har WC. I knap en femtedel af lejlighederne måtte beboerne hente vand i gården. 1944 I går lidt før kl. 14, mens det meste af personalet holdt frokostpause, bankede det kraftigt på døren til Odense Folkeregister. Da en ung dame lukkede op, stod der tre revolverbevæbnede mænd uden for døren og kommanderede hende og en anden dame på kontoret til at række hænderne i vejret. Derefter spurgte de, hvor folkeregistrets kartotek over byens borgere var, og de fik anvist de store stålskabe, der indeholdt de mange tusinde kort. Mens den ene af mændene holdt damerne op, hældte de to andre kortene ud på gulvet i en stor bunke og overhældte dem med brandbare væsker. De satte derefter ild til kortene og forlod kontoret med de to damer, mens ilden blussede op og sendte røg ud over Flakhaven.

Annonce