Annonce
Kerteminde

Hvad så på den anden side af coronakrisen: Politikerne gør klar til at hjælpe forretningslivet

Når nu det bliver rigtgt forår, og corona-restriktionerne er ophævet, så skal der gang i handelslivet igen. Og så kan det blive fatalt, hvis de handlende ikke har råd til fremstød. Det er lokalpolotikerne allerede nu opmærksomme på. Arkivfoto: Peter Ammitzbøll
- Vi skal passe på ikke at ende i den onde spiral, siger borgmester Kasper Olesen, der har taget kontakt til både Kerteminde Cityforening og Langeskov Handel

Nordøstfyn: - Ingen ved, hvordan kommunens økonomi ser ud på den anden side af coronakrisen. Men vi skal hjælpe hinanden, det vi kan, så det ikke er den onde spiral, der vinder, siger borgmester Kasper Olesen om baggrunden for, at han netop har taget kontakt til både Kerteminde Cityforening og Langeskov Handel - og ærgret sig over, der ikke er en tilsvarende forening i Munkebo.

- Det var faktisk Sanne Stemann (R), der pegede på det mulige problem, der venter forude: At de aktiviteter, der skal styrke omsætningen, måske bliver aflyst på grund af pengemangel, fortæller borgmesteren.

Forklaringen er den simple, at de to foreninger på baggrund af corona-krisen har sagt til deres medlemmer, at de ikke behøver at betale kontingent i øjeblikket.

Annonce

Positiv indstilling

- Derfor har jeg nu spurgt, om ikke de kontingent-penge er dem, de senere på året skal bruge til at skabe aktiviteter for - for eksempel By Night, Kirsebærfestival, og hvad det nu ellers kan være. Og jeg har bedt om en liste over, hvilke arrangementer, der kan komme i krise på grund af manglende kontingent-betaling, fortæller Kasper Olesen.

- Det vil jo være ekstremt ærgerligt, hvis de arrangementer, der skal styrke vores forretninger, så ikke bliver til noget. For de får rigtig brug for ekstra omsætning, når det her er forbi.

Kasper Olesen understreger, at han ikke på forhånd kan love noget.

- Men jeg kan love, at vi går til det med en positiv indstilling, og det kan da godt være, at det her er året, hvor vi for en gangs skyld skal støtte aktiviteter, der normalt skal kunne klare sig selv.

Fyens.dk:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg For abonnenter

Massiv jordforurening nej tak: Flertal i Nyborg Byråd vil ikke købe den forurenede Lynfrosten-grund

Annonce