Annonce
Nordfyn

Hvad nu hvis: Havefest kan afløse studenterkørsel

3.c fra Nordfyns Gymnasium under en idrætsdag tilbage i 2g sidste skoleår. Privatfoto
Galla og en traditionel dimission kan de godt undvære, men udsigten til ikke at skulle på studenterkørsel, den er svær at sluge, fortæller 3g'er Josefine Morgen fra Nordfyns Gymnasium, der for tiden arbejder på en plan B, hvis ikke studentervognen kommer ud og køre.
Annonce

Nordfyn: 3g'ere landet over har måttet væbne sig med tålmodighed i forhold til, hvad der skal ske med deres studentertid, og det samme gælder på Nordfyns Gymnasium. Den årlige gallafest er der ikke blevet noget af, og den traditionelle dimission med håndtryk fra rektor skal - hvis gymnasiet får en godkendelse fra politiet - erstattes af en alternativ drive-in dimission.

Og som det ser ud nu, er det stadig usikkert, om 3g'erne får lov til feststemte at køre Nordfyn rundt på ladet af en lastbil. Josefine Morgen, der går i 3.c og samtidig sidder i studenterkørselsudvalget på Nordfyns Gymnasium, er håbefuld:

- Vi er alle ret opsatte på, at studenterkørslen kommer til at ske. Det er i hvert fald umiddelbart det, som flere politikere giver udtryk for: At hvis smittespredningen ikke stiger, så skal vi nok få lov at komme ud og køre.

På grund af usikkerheden er flere 3g'ere gået i tænkeboks i forhold til fejring af huen.

- Vi har selvfølgelig snakket lidt om "hvad nu hvis", for især i starten var vi i tvivl om, om vi får lov. Derfor har vi i min klasse lavet en plan B med en form for dagscamp i en have, hvor vi hygger en hel dag, spiller spil og fester sammen. Altså stadig gør det til en festdag, men bare på en anden måde.

Annonce

Svær kamel at sluge

På den måde, forklarer Josefine Morgen, skal 3g'erne under alle omstændigheder nok få fejret huen. Hvis det ender med en dagscamp, vil der i hvert fald være gode muligheder for at holde afstand.

- Vi bor jo alle sammen ude på landet, så vi er flere, der har store haver til rådighed, siger hun og fortæller, at hun synes, de har været gode til at tage deres forholdsregler den seneste tid, hvor de atter har befundet sig på gymnasiet.

- Vi er gode til stadig at spritte hænder, holde afstand og undgå at give krammere. Men det bliver selvfølgelig sværere nu her, når de første studenter kommer. Det bliver en mærkelig tid.

Især - understreger hun - hvis hun og vennerne ikke får lov at køre studenterkørsel:

- Jeg tror, at vi er mange, der har tænkt, at galla og en traditionel dimission kan vi godt leve uden, men studenterkørslen er jo sådan noget, man altid ser i bybilledet, og hvor ens forældre tænker tilbage på deres egen studentertid, når de ser en komme kørende. Så tanken om at undvære kørslen er nok det, der har været sværest at skulle forholde sig til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce