Annonce
Fyn

Hvad mener du: Er afstanden til politikerne for stor?

Knap fire procent er medlem af et parti, og mange oplever, at der er for stor afstand til politikerne på Christiansborg. Hvad mener du? På gågaden i Odense fik vi socialpædagog Marianne Henriksens holdning:

- Jeg oplever, at politikerne sidder langt væk i forhold til at have forståelse for, hvad der reelt foregår ude i samfundet. Man kan jo se med hele klimapolitikken, at de distancerer sig fra de reelle problemer, vi er optaget af. Og så bliver der i min optik for meget personfnidder. De fjerner sig selv fra det, de er sat i verden for, og dermed mister de fokus og troværdighed. Personligt mister jeg tilliden til dem.

Er politikerne fokuseret nok på de fynske udfordringer?

- Politikere som Lars Christian Lilleholt, Dan Jørgensen og Karsten Hønge gør meget ud af at gøre opmærksom på, at man skal huske Fyn. Men det har jeg ikke forholdt mig så meget til. Jeg prøver mere at forholde mig overordnet til den generelle politik. Jeg synes, det virker som om, politikerne prøver at neddysse de store problematikker som for eksempel problemerne med skattesystemet.

Hvad skal der til for, at du vil melde dig ind i et parti?

- Jeg har overvejet det mange gange. Jeg har nået en alder, hvor jeg har tid, fordi børnene er flyttet, men mit engagement er bare ikke stort nok lige nu. Jeg er heller ikke glad for den måde, det fungerer på med en masse personfnidder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce