Annonce
Fodbold

Hvad melder Mette Frederiksen ud?: De holder vejret i Otterup

Bent Hjortebjerg, formand for Otterup B & IK, er spændt på, hvad statsministeren melder ud på mandag. Foto: Jens Wognsen
Når forsamlingsforbuddet hæves pr. 8. juni, skal det op på 50 personer for at playoff-gyseren mellem Otterup B & IK og SfB-Oure FA bliver en realitet, vurderer Otterup-formand.
Annonce

FODBOLD: I Otterup B & IK har de fokus kontant rettet mod mandag den 8. juni. På den dato er der nemlig lagt op til, at statsminister Mette Frederiksen vil hæve det nuværende antal personer på 10, der må være forsamlet, til 30-50.

20. juni er planlagt som første spilledag i playoff-gyseren om oprykning fra Danmarsserien til 2. division mellem Otterup og Svendborg-Oure FA med returkamp i det sydfynske planlagt til 27. juni.

Udmeldingen fra Frederiksen omkring forsamlingsforbuddet vil imidlertid sandsynligvis afgøre, om kampene overhovedet kan gennemføres.

- Jeg kan ikke se kampene blive spillet, hvis forsamlingsforbuddet kun hæves til 30. Alene i de to trupper er der 28 spillere og vel seks trænere/ledere. Læg dertil dommere og linjevogtere. Nej, vi skal op på 50 personer, før det er realistisk at kampene bliver til noget, konstaterer Bent Hjortebjerg, formand for hovedbestyrelsen i Otterup.

En aflysning af playoff-kampene er et scenarie, der vil gøre ekstra ondt i Otterup, for Svendborg-Oure FA fører lige nu rækken knebent foran nordfynboerne. Bent Hjortebjerg siger:

- Det er ikke rart at skulle sige det: Men hvis det kommer til en aflysning af playoff-kampene, så må det blive sådan, at SfB-Oure rykker op. Klubben fører jo rækken.

Der er lagt op til, at myndighederne vurderer forsamlingsforbuddet igen 8. juli, men den dato kan Hjortebjerg i givet fald ikke bruge til noget. Som han siger:

- Vore spillere er ikke på kontrakt. Vi kan ikke holde på dem langt hen i juli, hvor de skal have sommerferie.

Jeg kan ikke se kampene gennemført, hvis forsamlingsforbuddet kun hæves til 30. Alene i de to trupper er der 14 spillere og vel seks trænere/ledere. Læg dertil dommere og linjevogtere.

Bent Hjortebjerg, formand for Otterup B & IK

Annonce

Renoveret stadionanlæg

Selv, hvis forsamlingsforbuddet bliver hævet til 50 pr. 8. juni - og playoff-kampene kan gennemføres - ja, så vil opgørene sandsynligvis blive spillet helt uden tilskuere.

- Det vil selvfølgelig i sig selv være en skam. Med så megen sport lukket ned, ville kampene sandsynligvis kunne tiltrække rigtig mange tilskuere, og rent sportsligt ville det løfte afgørelsen - give kampene noget ekstra nerve - med publikum på lægterne, konstaterer Bent Hjortebjerg.

I Otterup var man allerede 1. april klar med en meget omfattende renovering og udvidelse af stadionforholdene til i alt godt 7,5 millioner kroner. Omklædningsfaciliteterne er blevet opgraderet, det samme er cafeteriet, og der er indrettet moderne mødeforhold. Hjortebjerg:

- Det ville jo have været perfekt at indvi det hele i forbindelse med hjemmekampen mod SfB-Oure.

Bestyrelsen i Otterup holder møde på torsdag, hvor de forskellige scenarier for playoff-kampene vil blive diskuteret. Det vil blandt andet blive et dagsordenspunkt, hvordan man i givet fald vil få formidlet kampen den 20. juni ud til interesserede, når der ikke må komme tilskuere på stadion.

- Vi vil også diskutere en eventuel henvendelse til politiet om, hvorvidt man kan forestille sig, at vi må lukke adskilte grupper ind i cafeteriet/mødelokalet, hvor der er udsyn over hele banen, siger Bent Hjortebjerg.

Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce