Annonce
Kultur

Hvad må vi egentlig? Det sker på Nordfyn i løbet af sommeren

Den 10.-14. august holdes DM i luftballon med udgangspunkt fra Morud. Foto: Kristian Isaksen
Efter den seneste genåbningsplan tegner der sig et billede af, hvilke store begivenheder der holdes på Nordfyn i løbet af sommeren. Vi har lavet et overblik over de største.

Nordfyn: Men hvaaad mååå vi sååå?, fristes man til at nynne ovenpå, at en række af sommerens største begivenheder er blevet aflyst. Foreløbigt er der faktisk en del velkendte, nordfynske begivenheder, der ser ud til at blive en realitet. Vi har samlet et overblik her.

1 Rosenfestivalen

Komtesserne af Rosenborg skal efter planen navngive en ny rose ved årets Rosenfestival.

Efter sidste års så godt som aflyste rosenfestival vender - bedømt ud fra antal besøgende - Nordfyns største begivenhed tilbage i fuldt flor i år. Som sædvanligt den første weekend i august. 7.-8. august. Årets tema bliver Danmark Rundt, og i Bogense opsættes der alene mere end 100.000 roser til lejligheden. Rosendåben er en af festivalens højdepunkter, og denne gang bliver det de tre komtesser af Rosenborg, Camilla, Feodora og Josephine, der kommer til at forestå navngivningen af en ny rose.

Ved de indendørs-arrangementer er det ikke noget problem at styre antallet af besøgende. Mere vanskeligt er det i offentlige rum. Hvordan det løses i forhold til gældende restriktioner afgøres efter en nærmere dialog med myndighederne.

2 Særslev Traktortræk

Hvis alt går vel, vil der blive prustende, stejlende traktorer på Askebyvej i Særslev midt i september. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Særslev Traktortræk, der sædvanligvis trækker mere end 4000 tilskuere, kommer ikke til at finde sted i juni, som ellers håbet. Men Claus Harboe fra Sportsvennerne, som står bag traktortrækket og byens sportsuge, satser på, at Sportsvennerne kan stable et traktortræk på benene den 18. september, som kommer til at leve op til gældende restriktioner.

- Efter de seneste restriktioner brast drømmen om at gøre noget her før sommerferien, for det kan slet ikke lade sig gøre. Vi er alt for mange publikummer, og jeg kan slet ikke skaffe alle de frivillige hænder, hvis vi skal overholde de retningslinjer, der er udstukket nu her. Derfor har vi sat en ny dato, der hedder den 18.9, hvor vi håber på at kunne stable et traktortræk på benene i et eller andet format, uden sportsugen.

3 Nordfyns Vikingemarked

Arrangørerne bag Nordfyns Vikingemarked krydser fingre for masser af vikinger i Glavendruplunden den 4.-5. september. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Claus Jakobsen, der er pressekontakt for Nordfyns Vikingemarked, fortæller, at det populære marked efter alt at dømme vil finde sted som planlagt den 4.-5. september.

- Vi tror på, at vi kan gennemføre og er ved at sende indbydelser ud. Men det bliver spændende at se, om vi kan få de vikinger til markedet, som vi gerne vil, for der er jo andre vikingemarkeder, der også er flyttet hen omkring de datoer. Men vi plejer at få at vide, at vi er det hyggeligste marked, så mon ikke, de kommer til os.

Vikingemarkedet plejer at trække flere tusinde gæster til Glavendruplunden.

4 Midland Festival

Johnny Madsen Band er på programmet til Midland Festival. PR-foto: Christer Holte

Midland Festival satser fortsat på at finde sted den 17.-19. juni på Hasmark Strand Camping. Festivalen, der fandt sted første gang i 2019, byder på musik inden for sydamerikanske genrer som Americana, Country og Roots og de mange varianter derfra. På plakaten er kunstnere fra både ind- og udland heriblandt Johnny Madsen, Sweethearts, Axel Omarsson, The Consolation, Johnny Horsepower, Music Road Pilots, Sarah Jory, Sentiment Falls, Arly Karlsen, Kasper Buch, Memphis Boulevard Official, Hillbilly Approved og mange flere. Der vil på grund af restriktionerne være et begrænset antal billetter til salg.

5 Præriekoncerter

Moonjam er et af de bands, der lægger vejen forbi Ditlevsdal Bisonfarm denne sommer. Foto: Lasse Hansen

"Se bisonokserne græsse på markerne og lyt til musikken under åben himmel med dem du holder af." Sådan lyder det i bisonfarmen Ditlevsdals beskrivelse af de fire præriekoncerter, der er planlagt i juli.

Mens Ditlevsdal Open Air forleden blev aflyst, er bisonfarmens ejer, Niels Henrik Ove, fortsat fuld af forventning om, at præriekoncerterne bliver en realitet.

Og her vil man altså kunne opleve fire stærke navne på den nordfynske prærie. Fredag den 9. juli spiller Aura, den 16. juli kommer Moonjam, den 23. juli kan man opleve Back to Back, og den 30. juli er det Anders Blichfeldt, der lægger vejen forbi Morud.

6 Ungefestival

Der var godt vejr under ungefestivalen i 2019. Privatfoto: Sarah Bak Jørgensen

Fed stemning, god musik og billige bajere! Sådan lyder nøgleordene for Ungefestival - en endagsfestival, arrangeret af Nordfyns Ungeråd med det formål at samle unge, hovedsageligt fra Nordfyns Kommune, til et kulturelt arrangement med musik og festlige aktiviteter.

Ungefestivalen finder sted den 10. juli 2021 i tidsrummet klokken 13-23 på Industrivej 9, 5471 Søndersø (Cirkuspladsen i Søndersø). Alle er velkomne, men musikken er valgt med udgangspunkt i aldersgruppen 16-25 år. De optrædende kunstnere afsløres løbende, og billetter koster 100 kroner stykket.

7 Sprogense

Hr. Skæg gæster sprogfestivalen Sprogense. PR-foto

Den 17.-18. september vil Bogense summe af store og små bogstaver, ord, leg, læring, samtaler, digte, taler, dialekter, udstillinger, aktiviteter, interaktioner, emojis, sjov, sprogteknologi, musik og underholdning.

Sprogense er en ny sprogfestival, der for første gang skulle være holdt sidste år, men blev udskudt. Den arrangeres af Dansk Sprognævn og Nordfyns Erhverv og Turisme. Ordet og sproget vil være omdrejningspunktet i alle aktiviteter, udstillinger, foredrag og underholdningsindslag. Blandt gæsterne vil være Hr. Skæg.

8 DM i luftballon

Fra den 10.-14. august vil det her være et hyppigt syn på himlen over Morud, når der afholdes DM i luftballon. Foto: Kristian Isaksen

Den 10.-14. august holdes DM i luftballon. Selv om Ditlevsdal Bison Farm er stævnecentrum, vil de 15-20 store luftballoner, afhængig af dagens vind og vejr, starte og lande rundt på Nordfyn. DM holdes i forbindelse med Moruds 600 års fødselsdag. Der vil være morgen- og aftenflyvninger.

9 Fredagskoncerter

Hvis alt går vel, kan otterupperne se frem til fire eller fem fredagskoncerter på Torvet i Otterup. Arkivfoto: Dorthe Wolff

En nystartet forening, Kultur på Torvet, planlægger foreløbig fire - måske fem - fredagskoncerter på Torvet i Otterup. Nogle af koncerterne bliver mod betaling på et afspærret område, andre bliver med gratis adgang og mulighed for selv at medbringe stole.

Første koncert er planlagt til fredag den 9. juli, hvor stribevis af Abba-hits er på programmet, når The Show – A Tribute to Abba går på scenen.

En anden storleverandør af hits er omdrejningspunktet, når The Boss - Tribute to Springsteen, slutter af med koncert den 6. august.

10 Udstilling Michael Kvium

40 værker af kunstneren Michael Kvium udstilles på Geværfabrikken fra den 12. juni til 15. august. Arkivfoto: Søren E. Alwan

12. juni til 15. august udstilles 40 værker af Michael Kvium på Otterup Geværfabrik. Værkerne stilles til rådighed af en privat samler fra Nordfyn. Flere af dem har aldrig været udstillet før, og udstillingen ventes at tiltrække tusinder af mennesker. Michael Kvium er en af Danmarks bedst kendte kunsterne. Med et billedunivers, der inviterer ind i menneskesindets mere mørke og primitive afkroge, konfronterer han sit publikum.

11 De Maritime Dage

Idéen at udvide Havnens Dag, som normalt varer en dag, til at vare 14 dage. Mere præcist fra pinselørdag den 22. maj til søndag den 6. juni. Arrangementet kaldes De Maritime Dage, og siger Erhvervsstyrelsen ja, betyder det også, at butikkerne i Bogense får mulighed for at holde åbent pinselørdag og grundlovsdag.

Der bliver en vifte af de aktiviteter, der i forvejen er kendte fra Havnens Dag, og så også en række nye begivenheder, hvoraf nogle endnu ikke er faldet på plads.

- Vi kan love, at du selvfølgelig kan prøve én af tidens trends, nemlig paddle-board eller få en guidet sejltur rundt i Bogense Havn og Marina. Du kan også lave havnebingo eller hvad med at høre en naturvejleder fortælle om nogle af de spændende naturoplevelser, der er på stranden eller i vandkanten, siger Per Olesen, direktør for Nordfyns Erhverv og Turisme.

12 Skamby Musikfestival

Gasbox er på programmet til Skamby Musikfestival. Foto: Silas Thomassen.

Under årets troldefest i Skamby i uge 33 afvikles også Skamby Musikfestival den 21. august. På programmet er Shuberne, som blandt andet tæller tre af de oprigtige gamle Shu-bi-duas. Dernæst spiller Abbatizers, der med musik fra den svenske gruppe ABBA er garant for et gigantisk show, der både går direkte i pophjertet og i dansebenene. Aftenens sidste gæst er med sin gode stemme og næsten identiske udseende Gasbox, som giver den fuld gas med alle de gode numre fra Kim Larsen og Gasolin.

13 Otterup Kræmmermarked

OHK's Venner har ikke opgivet håbet om et kræmmermarked i Otterup den første weekend i juli. Arkivfoto: Kim Rune

Med seneste restriktioner for sommeren arrangementer, som blev meldt ud i uge 18, er det endnu ikke sikkert, at Otterup Kræmmermarked bliver en realitet. Men bestyrelsen i Otterup Håndboldklubs Venner har ikke kastet håndklædet i ringen, og en samlet bestyrelse arbejder derfor på at gennemføre kræmmermarkedet i en eller anden form. Lykkes håndboldvennerne med at stable et marked på benene, der lever op til restriktionerne, og så det stadig giver mening økonomisk, så vil kræmmermarkedet finde sted i weekenden den 2.-4. juli.

14 Sommerfest i Bogense

Fredag og lørdag den 3. og 4. september er der sommerfest i Bogense. Arrangør er Torben Agerholm, indehaver af Fiskehuset i Bogense, i samarbejde med EventC, der også indtager en hovedrolle i afviklingen af Rock Under Broen. Koncerterne holdes under åben himmel på havnen i Bogense.

Fredag kommer Dodo & The Dodos, som efter mere end 30 år på landevejene, vist ikke behøver nærmere præsentation. Lørdag bliver der to trækplastre, idet både Poul Krebs og Dorthe Gerlach gæster sommerfesten. Nicklas Ejby kommer begge dage og varmer publikum op med de største hits fra 60’erne og frem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce