Annonce
Erhverv

Hvad kan andre lære af Jesper Lange?

Jonathan Løw. Pressefoto

AARHUS: Foredragsholder, iværksætter og idémand til projekt Viljestyrken, Jonathan Løw (Listen Louder), kommer her med sit bud på, hvad du som læser kan lære af Jesper Langes erfaringer:

o For virksomheden er det især interessant at lære af, hvad der sker hos os mennesker, når vi bliver bevidste omkring både styrker, svagheder, strategier etc. I eksemplet Jesper Lange har han en naturlig flair for at skabe relationer, men det er først efter, at han er blevet bevidst omkring dette, at han for alvor har kunnet skabe resultater og fremdrift ud fra det. Jeg plejer at træne virksomheder i forskellen på bevidst og ubevidst nysgerrighed. Som børn er vi helt naturligt nysgerrige. Vi stiller masser af spørgsmål og undrer os over verden. Denne nysgerrighed tager helt automatisk af med årene, og hvis vi stadigvæk vil have glæde af den kæmpe værdi, der ligger i at være nysgerrig i forhold til både ledelse og innovation, så er vi nødt til at (gen)optræne nysgerrighed. Det er meget lig Jespers skade og genoptræning. Som voksne er vi ikke naturligt nysgerrige, så vi må blive bevidst nysgerrige. Det er noget, vi skal træne, men det er også noget, der skal bygges op ligesom muskelmasse etc.

o For lederen handler det om at vise medarbejderne, hvorledes det at træne deres nysgerrighed kan føre til nye innovationer og muligheder - både for virksomheden og den enkelte. Det handler om at stille nogle værktøjer og træningsmetoder til rådighed for de enkelte teams, så de kan begynde at udfordre den måde, de gør tingene på i deres hverdag. Og så handler det om at vedligeholde træningen, også når det bliver svært eller hårdt. Fremtiden tilhører de nysgerrige, så der er ingen vej udenom, og i Danmark findes et kæmpe uudnyttet potentiale i præcis denne bevidste, voksen-nysgerrighed.

o For den enkelte medarbejder handler det om at øve sig i at se verden med nye øjne - igen. I Japan kalder man dette for "Kaizen". Det er netop den bevidste nysgerrighed i forhold til alt i livet. Lige fra sanseindtryk på stranden til forretningsmodeller på kontoret. Vi kan ikke udfordre status quo med de samme tanker, som skabte det nuværende status quo. Derfor kræver det bevidst træning af vores nysgerrighed og evne til at stille spørgsmål og ikke kun søge svar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Fyn

Meteorologer: Ingen tegn på vinter - lavtryk med mere regn nærmer sig

Annonce