Annonce
Nordfyn

Hvad gymnasieelever kan glæde sig til: Her skal der være dimission

Med 64 pladser i den runde del af Nordfyn Gymnasiums parkeringsplads er forhåbningen at holde drive-in dimission for skolens 159 kommende studenter ad tre omgange henover en formiddags tid. Foto: Dorthe Wolff
Flere steder på Nordfyn arbejdes der på at stable drive-in dimissioner på benene, så både folkeskole- og gymnasieelever kan få sat et ordentligt punktum på skolearbejdet.

Nordfyn: På Nordfyns Gymnasium arbejder man i disse dage på at bikse en så mindeværdig dimission sammen som muligt for gymnasiets 159 kommende studenter. Men hvordan gør man det i en coronatid, når alle sædvanligvis kan tage fire familiemedlemmer med til dimission, og der derfor plejer at være 800-900 mennesker til den traditionsrige ceremoni? Det har rektor Kurt René Eriksen et godt bud på: En drive-in dimission, hvor centrum af skolens runde parkeringsplads bliver omdannet til en scene, der kan ses fra alle de parkerede biler i runddelen.

- Vi har 64 parkeringspladser i den runde del af vores parkeringsplads, hvor alle biler skal parkere, så de vender med fronten ind mod midten. Her vil jeg og klasselærerne holde taler, og sammen med Skala FM arbejder vi på at få lyden transmitteret ud i bil højtalere ligesom ved de drive-in bio'er, der bliver afholdt for tiden.

Udover de traditionelle taler bliver der også sange til at sætte stemningen, og skolen forsøger dermed at "komme så tæt på en dimissionsoplevelse som muligt efter de regler, der er".

Familiemedlemmer skal dog blive i bilen under ceremonien, og det traditionsrige håndtryk med rektor bliver der selvfølgelig heller ikke noget af.

- Det må blive med buk og nej istedet for, lyder det fra Kurt René Eriksen.

Til dimissionen er det planen, at alle op mod fire familiemedlemmer skal blive siddende i bilen, imens studenten træder ud af bilen for at gå op på scenen og modtage sit studenterbevis. Foto: Dorthe Wolff

Afventer polititilladelse

Med 64 parkeringspladser i runddelen og 159 kommende studenter skal ceremonien dog deles op i tre, så der ad tre gennemløb bliver holdt taler og delt beviser ud til lidt over 50 studenter. For hvert af de tre gennemløb kommer der til at være to-tre klasser, og klasserne kommer via bilradioen til at blive kaldt op på scenen klassevis for at få uddelt beviser.

Udover lidt logistisk planlægning og nogle pedeller til at lede parkeringerne, kræver ceremonien, understreger Kurt René Eriksen, at gymnasiet får en godkendelse fra politiet.

- Jeg har spurgt politiet og sendt dem en tre sider lang beskrivelse af vores planer for at spørge dem, om det her går under en forsamling, for vi gider ikke at blive stoppet på dagen på grund af noget, vi ikke har fået lov til. Så det jeg egentlig savner, er at få politiets nik til, at de godt kan tillade det. Når jeg ser på, hvordan drive-in bio'er bliver afholdt mener jeg godt, at jeg kan leve op til kravene, men jeg vil gerne lige afvente og have en godkendelse fra den myndighed, der kan stoppe os her.

Annonce

Beviser gennem vinduerne

Også på Havrehedsskolen har man stablet en lignende drive-in dimission på benene på Skolens grønne område, hvor skolens tre niendeklasser vil modtage deres afgangsbeviser gennem vinduet på mor og fars bil, og hvor klapsalverne må erstattes med dyt fra forsædet.

- Vi vil jo gerne sætte et ordentligt punktum for vores niendeklasser, og den traditionelle dimission har vi af gode grunde ikke mulighed for at gennemføre. Der plejer vi at være samlet en 200-300 mennesker, så inspireret af de drive-in gudstjenester, der har været, afholder vi nu en drive-in dimission for eleverne, fortæller afdelingsleder Anders Thingholm.

- Eleverne vil sammen med deres familie komme kørende ind på boldbanen, og så vil vi sørge for, at der er de traditionelle taler fra en talerstol og lidt musik fra vores valgfag.

Det sker den 24. juni klokken 17.00, og til arrangementet i Morud er der allerede indhentet polititilladelse.

Med inspiration fra drive-in bio og drive-in gudstjeneste er gymnasiet kommet på idéen med den alternative dimission, som rektor Kurt René Eriksen håber at få politiets godkendelse af. Foto: Dorthe Wolff

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Faaborg-restaurant får igen kritik for at levere for lidt mad: Jeg blev flov over mit guldbryllup

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Ud med de gamle, ind med de nye: Søndag træder nye regler om brændeovne i kraft

Kerteminde For abonnenter

Nødråb fra stamgæsterne hos historisk perle: Hvorfor er vores værtshus lukket?

Kerteminde

Pias pølsevogn indtager andenpladsen i DM: Emil sætter vanvittig rekord

Assens For abonnenter

Personalemangel i ældreplejen bekymrer fagforbund: - Lige nu kører de på adrenalin, men sådan kan det ikke fortsætte

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Middelfart

Se videoen: Middelfartere vrikkede med hofterne med Vild med dans-stjernen Thomas Evers Poulsen

Erhverv

El-direktør maner misforståelser i jorden: - Vi håber snart at se madvognene tilbage på havnen

Danmark

200 buler i bilen og stenslag i håndboldstørrelse: Se video af familie fanget i haglstorm på autobahn

Sport

Fyns Politi klar til OB-FCK: Første kamp med udeholdets fans og masser af fodboldfans i byen i 17 måneder

Erhverv For abonnenter

Fynsk forretningsmand skyder mange millioner i ny Odense-bank

Odense

7000 studerende starter i Odense: Boligjagten er sat ind, men studerende konkurrerer med singler om de små lejligheder

Annonce