Annonce
Navne

Hvad Frank Büchmann-Møller ikke ved om jazz ... Nu fylder han 75

Frank Büchmann-Møller. Privatfoto

75 år: Tidligere bibliotekar ved det fynske Musikkonservatorium, Frank Büchmann-Møller, fylder 75 år torsdag den 6. maj.

Frank blev født i Rønne og tilbragte sine første seks leveår på den solbeskinnede klippeø.

I løbet af gymnasietiden på Roskilde Katedralskole udvikledes Franks store glæde ved musik, hvor især jazzen - som han spillede i diverse småorkestre - kom til at fylde. Desuden var han med til at starte Fajebefa - Foreningen Af Jazz, Beat og Folkemusik Amatører.

Annonce

I 1974 blev Frank uddannet som bibliotekar og blev ansat ved Danmarks Tekniske Bibliotek indtil 1977, hvor han startede på SDUB i Odense. Fra 1994 og til 2019 var han knyttet til bibliotekets musikafdeling som jazzspecialist, idet det lykkedes ham at få Det Danske Jazzcenters samling af bl.a. tidsskrifter, bøger, fotos, bånd og plader til Odense. For dette arbejde modtog Frank Den Fynske Jazzpris i år 2000.

Med udgangspunkt i samlingen forskede Frank gennem mange år og fik udgivet bøger om bl.a. Lester Young, Ben Webster, Svend Asmussen, Timme Rosenkrantz, Jazzhus Montmartre og Jazzhus Sophus Ferdinand. Flere af disse bøger blev prisbelønnet i USA.

Derudover har Frank skrevet en række artikler i tidsskrifter, aviser, opslagsværker, heriblandt Odensebogen. I en årrække kunne man læse Franks plade- og koncertanmeldelser i Fyens Stiftstidende.

I Odense har Frank med stor glæde spillet i forskellige sammenhænge, bl.a. mange år i Hot and Sweet, Hans Brinckers Kvartet, Bigband 17:48 og Bigband 5000 DK.

I disse coronatider fejrer Frank sin fødselsdag sammen med sin nærmeste familie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Trods glohedt ejendomsmarked: Ingeborg kan ikke sælge sin historiske ejendom

Kerteminde

Fynsk kulturarv havner i hænderne på ’gribbe’: En type bolig har endnu ikke nydt godt af opsvinget

Annonce