Annonce
Kerteminde

Hvad er din løsning: Hvad vil du gerne have på det nye havneområde?

Kerteminde Marina. Arkivfoto: Peter Ammitzbøll
Kerteminde Kommune har fået lov til at udvide havneområdet mellem Nordre Havnekaj og Marinaen med 8000 kubikmeter. Vi vil gerne høre, hvad I synes, der skal være på det nye fællesskabsområde.

Kerteminde: Havnen i Kerteminde bliver større. Kommunen har fået lov til at udvide havneområdet mellem Nordre Havnekaj og Marinaen med 8000 kubikmeter til fællesskabsområde. I den forbindelse siger borgmester i kommunen, Kasper E. Olesen:

- Borgerne har sagt, at det her areal mangler, og vi vil gerne høre, hvad de synes, der skal til for at skabe fællesskab. Hvordan får man dem til at stoppe op og bruge arealet?

Byrådet vil altså gerne spørge dig til råds om, hvad du synes, de 8000 kubikmester skal bruges til. Borgmesteren har nemlig en drøm.

- Jeg har jo en drøm og tro på, at folk vil bruge hele promenaden og fællesskabsområde. Jeg har et håb om mere fællesskab.

Annonce

Grillareal, park og isbod

Det er kun fantasien, der sætter grænser, og Fyens Stiftstidende vil gerne høre dit bud på, hvad du synes, der skal være på det nye fællesområde, som vil få dig til at bruge arealet. Borgmesteren har selv et par løse forslag.

- Det kunne være et fælles grillareal, noget park-lignende eller en lille isbod i en campingvogn. Det kunne også være en kaffemand, der cykler rundt og sælger kaffe til områdets besøgende, siger Kasper E. Olesen.

Men måske har du en mere kreativ fantasi, eller noget du har drømt om længe? Fyens Stiftstidende vil gerne høre dit bud på, hvad der ville få dig til at bruge Kertemindes nye havneområde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce