Annonce
Kultur

Hvad er der sket?: Dramatisk scene ved Odense Banegård Center

Det var tilsyneladende en ægte ambulance fra Region Syddanmark, der deltog i filmoptagelsen. Foto: Jesper Friesmand
Ved første øjekast skulle man tro, at der tirsdag aften var sket en alvorlig ulykke ved Odense Banegård Center, men forklaringen var en helt anden.

Trafikanter, der tirsdag aften omkring klokken 18.30 passerede bag om Odense Banegård Center, blev mødt af blå blink, ambulance, politi og masser af mennesker i gule sikkerhedsveste.

Heldigvis var det ikke, fordi der var sket en ulykke ved banegården, men fordi der var optagelser i gang til Anders Thomas Jensens nye film, Retfærdighedens Rytter, med Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Lars Brygmann, Nicolas Bro og Andrea Heick Gadeberg i de bærende roller.

Ingen af stjerne-skuespillerne var dog til at få øje på i de omkring 10 minutter, som optagelserne varede.

Ifølge de oplysninger, Fyens.dk kunne indhente på stedet, drejede optagelserne sig om en scene i filmen, der består af et nyhedsindslag til en tv-station i forbindelse med en togulykke. Men om der overhovedet er sådan en scene i filmen, må vise sig.

Politibilen, der indgik i optagelserne, så ikke helt autentisk ud, og det var da også en regissør, der kørte den væk efter optagelserne.

Derimod var det tilsyneladende en ægte ambulance, der var med i scenen - og rigtige ambulancereddere fra Region Syddanmark, der deltog i optagelserne.

Retfærdighedens Ryttere er en komedie, som bliver optaget i tre fynske kommuner, Odense, Assens og Faaborg-Midtfyn, fremgår det på FilmFyns hjemmeside.

Filmen får biografpremiere 25. december.

Annonce
Det var tilsyneladende en ægte ambulance fra Region Syddanmark, der deltog i filmoptagelsen. Foto: Jesper Friesmand
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce