Annonce
Faaborg-Midtfyn

Hvad er der nu galt med "Absolute Music 2"?

Man skal absolut ikke underkende betydningen af musik - og musiksmag.

Måske husker du, at lokalradioen her i Faaborg for en del år siden fik den idé, at nu ville de udelukkende spille dansk musik.

Der lød et ramaskrig. Det skulle lytterne absolut ikke bede om.

Selv i en udpræget provinsby som Faaborg ville folk ikke snydes for Elvis, Beatles, Pink Floyd, ABBA, Bruce Springsteen - and you name it.

Så det endte med, at radioen måtte droppe det rent danske koncept igen.

Her under coronakrisen har Danmarks Radio skruet voldsomt op for mængden af dansk musik, så den nu udgør 80 procent af den musik, der bliver spillet i radioen. Alt sammen for at støtte de danske musikere, der ikke tjener penge på koncerter og festivaler i sommer.

Fair nok.

Personligt er jeg ikke så meget til dansk musik. Især ikke dansk 80'er-musik. Det er der til gengæld mange af mine jævnaldrende radioværter, der er. De tror åbenbart, at alle vi, der var unge i 80'erne, stadig er vilde med dansk 80'er-musik.

Men så er det jo en smal sag at skrue over på noget andet, når de spiller TV2, Sanne Salomonsen, Anne Linnet, Lis Sørensen, Tøsedrengene, One Two, Ray Dee Ohh og så videre.

Fornylig kom kulturminister Joy Mogensen til at nævne "Absolute Music 2" som sin yndlingsplade i et interview i musikmagasinet Gaffa.

Det er en plade fra 1993 med nogle af de største hits, der var fremme på det tidspunkt.

Det skulle hun ikke have gjort. Uha-uha. Det kan man bare ikke som landets kulturminister. Så dybt kan man ikke synke.

Mente parnasset af selvfede, bedrevidende kulturjournalister. Så de blev hurtigt enige om en stiltiende pagt: Joy Mogensen skal jordes.

Det er ellers mindre end to år siden, at de selvsamme selvfede, bedrevidende kulturjournalister jordede Københavns daværende kulturborgmester, Niko Grünfeld, for at være alt for finkulturel. Han dyrkede nogle fisefornemme kulturelle interesser og formåede slet ikke at være på linje med folket.

Ligegyldigt hvad, Joy Mogensen havde svaret, var hun blevet jordet. Hun havde ikke en chance.

Det er dybt urimeligt, for Joy Mogensen kan være en glimrende kulturminister, uanset hvad hun lytter til.

De selvfede, bedrevidende kulturjournalister burde om nogen vide, at musiksmag hverken kan eller skal man diskutere eller kritisere.

Mennesker, der tager til koncert med Hansi Hinterseer eller Kandis har nøjagtig lige så meget ret til det og kan få nøjagtig lige så fed en oplevelse ud af det som dem, der tager i Bolsjojteatret i Moskva eller lytter til eksperimenterende avantgardejazz.

Jeg har selv to gange været med min gamle far til James Last-koncert i Herning. Begge er desværre døde nu, men det var to fede aftener.

I Boxen sidder 11.000 glade mennesker. På scenen står en 83-årig mand. Han er kult. Har indspillet over 200 plader og givet over 2500 koncerter. Han er kommet til Herning med tre store lastbiler og et orkester på 40 musikere, der spiller alt fra panfløjte til kontrabas.

Så skal de selvfede, bedrevidende kulturjournalister ikke komme og sige, at James Last er lort.

Så kære Joy Mogensen! Held og lykke med din karriere som kulturminister. Du skal endelig blive ved med at lytte til "Absolute Music 2" - eller lige hvad du har lyst til.

Stakkels kulturminister Joy Mogensen blev udsat for en sand shitstorm, bare fordi hun i et interview nævnte "Absolute Music 2" som en plade, der har betydet meget for hende. Arkivfoto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Carlslund genåbnet: Så er der atter æggekage med flæsk og bacon

Fyn For abonnenter

Se video af biljagten på Svendborgmotorvejen: Ulriks fire kameraer fanger farlige trafikanter og bilkabule-syndere

Annonce