Annonce
Nyborg

Ørbæk Marked gør det igen: I fire dage med gøgl, mad, musik og fadøl vokser indbyggertallet til op mod 100.000

Der er i mere end én forstand højt humør på markedspladsen i Ørbæk. Op mod 100.000 ventes til folkefest i den lille by med kun 1700 indbyggere. Foto: Sugi Thiru
Igen i år samler Ørbæk Marked op mod 100.000 glade mennesker til gøgl, god mad, musik masser af fadøl og kilometervis af kræmmere.

Ørbæk: Når Ørbæk inviterer gæster, gør den det med manér.

Til daglig bor der vel ikke mere end 1700 mennesker i den lille by lidt syd for Nyborg.

Men når Ørbæk Marked byder på folkefest den anden weekend i juli vokser indbyggertallet til op mod 100.000.

I hvert fald i de fire dage, der er musik, god mad, frisk fadøl fra hanen, gøgl og kilometervis af kræmmerboder på marken i byens sydøstligste hjørne.

Annonce

- Det går rigtig godt

Folkefesten blev for alvor sat i gang i fredags.

Og den slutter først, når Lars Lilholt Band søndag aften ved 18-tiden har spillet den sidste af dets mange folkekære numre.

Og efter tilstrømningen at dømme både fredag og lørdag, vil Ørbæk Marked også efter i år kunne hævde at være "Fyns største folkefest".

- Det går rigtig godt. Her er mange mennesker og god stemning, som Ørbæk Markeds PR-mand, Kenneth Taanquist kunne konstatere allerede på førstedagen.

Der er gratis adgang til Ørbæk Marked, så det kan være vanskeligt at gøre et egentligt besøgstal op.

Men antallet af biler på markedets parkeringspladser er en god størmpil.

Og den peger i retning af de mindst 100.000, der gør folkefesten til Fyns største.

Samler hele byen

Det er Ørbæk Borgerforening, der står bag det traditionsrige marked.

Det samler noget nær hele byen om det store arrangement, der lægger beslag på op mod 7000 frivillige arbejdstimer.

Blot ét af mange store tal, borgerforeningen og de frivillige jonglerer med.

Alene de faste udgifter - inden markedet overhovedet går i gang - er på rundt regnet 1,6 millioner kroner.

De går blandt andet til opsætningen af 4,2 kilometer handelsfacade til de mange kræmmer, der er og bliver markedets omdrejningspunkt.

Overskuddet fra Ørbæk Marked går ubeskåret til arbejdet i de mange foreninger, der leverer frivillig arbejdskraft til det store arrangement - og til Ørbæk Borgerforenings andre arrangementer i årets løb.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce