Annonce
Faaborg-Midtfyn

Hutlihut i Faaborg - der kommer julemanden rendende

Sådan så det ud, da der i 2016 var julemandsløb i Faaborg. Arkivfoto: Andreas Bastiansen

Flemming Toft - manden, der opfandt udbruddet hutlihut - skal kommentere julemandsløbet sammen med Henrik Poulsen. I år får løbet storstilet livedækning og har ambitioner om at slå deltagerrekorden.

Faaborg: Når julemandsløbet skydes i gang lørdag 15. december, vil det blive i år kommenteret live fra torvet af den kendte tv-sportskommentator Flemming Toft og Henrik Poulsen fra Det Rigtige Faaborg.

Løbet er arrangeret af Vores Faaborg & Egn i samarbejde med Shopping Faaborg og Turistforeningen for Midt- og Sydfyn.

- Jeg har lovet dem begge at gå efter, at vi får et par hundrede deltagere, så de har et sandt menneskehav at kommentere på, og jeg håber virkelig, det lykkes, siger Stine Mjaaland fra Vores Faaborg & Egn, i en pressemeddelelse.

Hun har arbejdet sammen med Flemming Toft på TV2 og fik på den måde en aftale med ham.

Annonce

Nu med direkte transmission

Henrik Poulsen fra Det Rigtige Faaborg ser frem til det nye samarbejde med Flemming Toft. - Jeg glæder mig som et lille nissebarn til at bruge nogle timer i kommentatorboksen sammen med en levende legende som Flemming Toft. At vi så skal lægge stemmer og opmuntrende tilråb til årets ubetinget hyggeligste løb, gør det bare endnu bedre, mener han.

I år vil julemandsløbet også blive sendt live på Facebook med en række kameraer placeret langs ruten samt på start- og målområde, og med både lyd og billede af de to kommentatorer. De skal sidde i et lille studie, som vil blive sat op, hvor alle kan følge dem, foran Røde Kors, som lægger både frontareal, strøm, arbejdskraft og indendørslokaler til teknikken til arrangementet.

Julemandsdragt følger med

- Mange af byens handlende, men også dem der ikke har butik i midtbyen, hjælper med alt fra internetforbindelser over pynt til løbsnumre, æbleskiver, arbejdstimer, lodtrækningspræmier og nye el-tavler, roser Stine Mjaaland.

Løbet vil igen i år blive tilrettelagt i samarbejde med blandt andre Outdoor Sydfyn, og man melder sig til hos Møblér med Bo Godt i Vestergade eller ved at skrive til info@faaborg.dk senest 7. december. Deltagelse koster 100 kr. for voksne og er gratis for børn under 15 - og alle deltagere får et julemandskostume. Et eventuelt overskud vil efter jul blive givet til et godt formål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce