Annonce
Rejser

Husum: Julemarkedet læner sig op ad havnen

Havnen i Husum er om noget, byens omdrejningspunkt, hvor man også har gjort noget ud at udsmykke den til jul. Foto: Oliver Franke

På vestkysten ud mod Nordsøen finder man julemarkedet i havnebyen Husum, hvor de besøgende både kan indsnuse julestemningen på havnen og midt i byen foran kirken.

Husum er hav og havn. Spadserer man gennem den nordtyske havneby, kan man nemt få fornemmelsen af, at byen vender sig mod havnen.

Og selv om byens traditionelle julemarked ikke ligger ved havnen, er der ikke mange skridt fra markedspladsen med boderne til havnen, der også får juletøjet på, når det bliver december.

- Julemarkedet foregår foran Husums bykirke på markedspladsen, og derfra er der kun en kort vej til havnen, som også er udsmykket med juletræer med lys. Husum er jo en by, hvor havnen og værftet har spillet en stor rolle, så det er naturligt at inddrage havnearealet, siger Kerstin Sick, der har ansvaret for at markedsføre byens julemarked.

Annonce
Julen i Husum har et hovedsæde på pladsen foran byens største kirke, hvor lys og boder indbyder de besøgende til lige at tage en pause for at nyde de gode sager, de fleste tyskere forbinder med julen. Foto: Oliver Franke

Jul på slottet den 8. december

Kerstin Sick understreger, at byens julemarked har knap så meget Disneyland over sig som man måske kan finde andre steder med større julemarkeder.

- Vi har også som et af de eneste her på vestkysten et slot, der hvert år den ottende december har et arrangement med live- musik og guidede ture gennem slottet. Slottet er kun fem minutters gang fra markedspladsen og julemarkedet, så det er nemt at få den oplevelse med, når man nu er i byen, siger Kerstin Sick.

Hun slutter med at fremhæve, at byen også har et julemuseum, der godt nok har åbent året rundt, men det jo særligt aktuelt at besøge, når december kommer.

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bombetrussel førte til evakuering af IC3-tog

1994 En bombetrussel, der i går blev indtelefoneret til billetkontoret på banegården i Odense, betød, at et IC3-tog blev evakueret og togdriften afbrudt i 20 minutter. Meldingen lød på, at en bombe på et tog ville eksplodere kl. 7.45 – og det fik DSB til at rette søgelyset mod et tog, der netop skulle afgå fra Fredericia. Toget blev tømt for passagerer og kørt ud på et øde sidespor uden at noget skete. For en sikkerheds skyld valgte man at standse alle forbipasserende tog i 20 minutter omkring det tidspunkt, hvor eksplosionen skulle ske. Vicekriminalkommissær Jørgen Mikkelsens, Fredericia Politi, siger, at politiet tager altid den slags anmeldelser alvorligt – selv om der næsten altid er tale om tomme trusler. 1969 Takstforhøjelsen i de odenseanske bybusser skabte ingen vanskeligheder i morges. Bybuschaufførerne mærkede ingen reaktioner på den ekstra femøre, som folk tilsyneladende tog i stiv arm. Det hele var også nøje tilrettelagt med tydelige skilte og anden oplysning om de nye priser. Takstforhøjelsen ved vedtaget i byrådets møde i aftes med kun Alfred Andersen (SF) som modstander. De to bybusdirektører Høffding og Westergaard ilede ud fra byrådssalens tilhørerloge for at give deres personale besked om forhøjelsen, og hele natten blev der arbejdet med at montere skilte og skifte poletposer ud, så man var klar til de nye priser straks fra morgenstunden. 1944 Som følge af den mørke boligsituation i Odense har formanden for socialudvalget, overportør C.V. Jørgensen og formanden for de kommunale bygninger, kontorbestyrer Georg Jørgensen, for nylig været i København for at forsøge at skaffe nogle barakker til hurtig opstilling. Men i aftes vendte C. V. Jørgensen hjem med uforrettet sag, da det ikke var muligt at få bevilget træ til nye barakker. Årsagen til den akutte bolignød i Odense skyldes ikke tilflyttere men skal søges i de mange giftermål. Hver uge bliver 20-30 par gift i denne tid, og de skal jo have et sted af bo. Man kan jo ikke forhindre folk i at gifte sig, men når der kun opføres så nye boliger, skal det selvfølgelig give boligmangel.

Annonce