Annonce
Nyborg

Husmarkedet i Nyborg: Godt år for sælgerne

Det er ingen overraskelse, at årets dyreste hushandel i Nyborg Kommune fandt sted på Strandalleen i Nyborg. For knap otte millioner kroner skiftede en strandvilla hænder. Foto: Skråfoto Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering.
Ejendomspriserne steg og det blev hurtigere at komme af med et hus i 2019 i Nyborg Kommune. Dyreste hushandel i årets løb foregik på Strandalleen, hvor prisen var knap otte millioner kroner.

Nyborg: 2019 blev boligsælgernes år i Nyborg Kommune. Huspriserne steg, liggetiden blev kortere og rabatterne til køberne var små.

Det fremgår af en opgørelse, som boligsiden Boliga.dk har lavet for samtlige danske kommuner.

Et gennemsnitligt hus eller rækkehus kostede i 2019 10.717 kroner pr kvadratmeter - lidt mere end året før. Et sommerhus i kommunen er i øvrigt langt dyrere. Sådan et kostede nemlig 27.651 kroner pr kvadratmeter og det er en pæn stigning i forhold til de 23.600 kroner, som var prisen pr. kvadratmeter året før.

Liggetiden - altså den tid det tager at sælge et hus - er en vigtig størrelse for en hussælger. I 2019 tog det i gennemsnit 169 dage - noget mindre end i 2015 hvor liggetiden i gennemsnit var 223 dage. Også rabatterne til køberne var beherskede i 2019. Der blev i gennemsnit givet fem procent i rabat.

Der blev indgået 235 hushandler - lidt færre end året før.

Boliga har også fundet den dyreste hushandel i året: Ikke overraskende foregik det på Strandalleen i Nyborg, hvor nummer 70 - lige ud til Storebælt, naturligvis - blev solgt for 7,95 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Emil fortæller om indsekter på Kulturøen

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Kerteminde For abonnenter

Gense hele borgermødet: Er byggeriet på Nordre Havnekaj en rigmands-ghetto eller en gave til byen?

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Odense For abonnenter

Tidligere overlæge fra OUH efter dødsfald på Havebæk: Forbryderisk ikke at reagere

Annonce