Annonce
Fyn

Husker du køreskolen?: Tilkørsel, overhaling, højrekørsel og frakørsel

- Den fejl, folk ofte laver, når de kører ind på motorvejen, er, at de er usikre på, hvad hastigheden er på motorvejen, og så kigger de for meget bagud. På vej ned på motorvejen gælder det om at kigge langt frem og kigge i sit sidespejl. Og så komme op i den hastighed, er køres med på motorvejen, forklarer kørelærer Martin Dupont. Arkivfoto: Massimo Grillo.

Fyn: Den inderste vognbane er til de langsomme køretøjer, og så må de hurtigere lægge sig i anden vognbane og i den yderste, tredje vognbane, hvis der er sådan en på motorvejen. Eller hvordan er det nu, reglerne er?

Færdselsloven fortæller, at man skal trække så langt til højre som muligt, og derfor skal man på en motorvej også trække til højre, når det er muligt, forklarer kørelærer og ejer af KørekortXperten i Odense, Martin Dupont.

Lægger man sig for eksempel i den midterste vognbane, tvinger man bagfrakommende bilister, som vil overhale, til at trække ud i yderste vognbane. Som alle husker fra køreskolen, er det jo forbudt at overhale indenom, selvom køretøjet, man vil overhale, kører langsommere end tilladt.

Annonce

For som alle også husker, må man ved en overhaling ikke overskride den tilladte hastighed. Til gengæld bør man sørge for at komme op i fart på tilkørslen til motorvejen, så man ikke bremser bagfrakommende trafik, når man er kommet ind på motorvejen.

Og når man kører ad tilkørslen, må man gerne køre inden om eksempelvis en langsomtkørende lastbil på motorvejen, hvis man kan nå ind på motorvejen i god afstand til lastbilen, så man ikke er til gene for den.

Tilsvarende skal man først tage farten af sin bil, når man er nået ud på en afkørsel fra motorvejen, så man ikke bremser trafikken bagfra.

I en række korte videoer, som Fyens.dk har lavet i samarbejde med GF Fonden, viser og forklarer Martin Dupont, hvordan man kører korrekt og sikkert på motorvejen. Du kan se videoerne ved skanne koden herunder.

Annonce
Sport For abonnenter

Landsholdets mangeårige massør har haft pacemaker i 27 år: Han tænker ikke på den, men tænker meget på Christian Eriksen

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Se videoen: Da kampuret slog 10 sendte barndomsbyen klapsalver af sted til Eriksen

Sport

Genlæs livebloggen: Danmark taber 1-2 efter formidabel præstation  

Annonce