Annonce
Middelfart

Husk tidsbegrænsningen: 300 p-afgifter uddelt på tre måneder

Parkeringskontrol Nord har haft travlt, siden parkeringsfirmaet i februar overtog parkeringskontrollen i Middelfart Kommune.

Annonce

Nordvestfyn: Det er onsdag middag på parkeringspladsen ved Kvickly.

Ulrich Toft From tjekker p-skiver på de parkerede biler og kan konstatere, at langt de fleste ikke har overskredet den tid på to timer, som man må parkere på arealet ved Kvickly ned mod Jernbanegade.

Men der er én enkelt, som ikke har overholdt tidsbegrænsningen, og nu kan bilens ejer se frem til at få en afgift på 510 kroner fra Parkeringskontrol Nord.

I efteråret indgik Middelfart Kommune en aftale med det aalborgeniske firma om at varetage p-kontrollen i Middelfart Kommune, og den trådte i kraft 20. februar i år.

På foranledning af Fyens Stiftstidende har kommunen lavet en opgørelse over, hvor mange p-afgfter der er blevet givet frem til 22. maj, og hvor de er blevet givet henne.

Tallene viser, at knap 300 bilejere har fået en afgift på de tre måneder, og alle parkeringsyndere er blevet snuppet i centrum af Middelfart.

Ingen guldgrube for kommunen

Ifølge Middelfart Kommune er det begrænset, hvor meget kommunen tjener på p-afgifterne.Lovgivningen om parkeringskontrol bestemmer, at når en kommune hjemtager opgaven med parkeringskontrol, skal staten have 50 procent af samtlige parkeringsafgifter.

En almindelig parkeringafgift er på 510 kroner. Staten får 255 kroner, og Parkeringskontrol Nord bliver afregnet med 247 kroner. Det efterlader otte kroner pr. afgift til kommunen.

Parkeringskontrol Nord tager sig af alle aspekter af kontrollen - også klagesager - så Middelfart Kommune har ingen udgifter til varetagelsen af opgaven.

Conni Nielsen er formand for Parkeringskontrol Nord gruppe i Middelfart Kommune. Hun opfordrer til, at man huske at se på skiltene, inden man parkerer. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Ikke opmærksom på skiltning

Hver tredje - helt præcis 97 - er blevet givet i Østergade i Middelfart, som den ene del af Kvicklys parkeringsplads hører under. Men også Havnegade og Viaduktvej, hvor den anden af Kvicklys parkeringsplads ligger, er blandt topscorerne.

- Det er tidsbegrænsningen, der er årsagen. Jeg tror simpelt hen ikke, at folk er opmærksomme på skiltningen. De kører ind og parkerer, og så går de, og så tænker de ikke over tidsbegrænsningen, forklarer Conni Nielsen, der er vagtformand hos Parkeringskontrol Nord og dermed har ansvaret for at udføre den opgave, kommunen har bestilt.

Parkeringskontrol Nord har også opgaven i Odense og i flere sjællandske kommuner, og Middelfart skiller sig ikke ud hverken positivt eller negativt, når det handler om at overholde parkeringsreglerne.

- Hvis vi ser på gennemsnittet for en måned, ligger Middelfart på samme niveau som andre steder, konkluderer vagtformanden.

I den første periode har Conni Nielsens kolleger primært holdt sig til Middelfarts bymidte, så det er årsagen til, at alle afgifter er blevet uddelt i det område.

- Vi har fået henvendelser om, at folk gerne vil have os ud andre steder, og så ser vi på det. Det er ikke noget, vi gør af eget initiativ, siger vagtformanden.

Annonce

Tilfredse handlende

Inden Parkeringskontrol Nord havde opgaven, var det Fyns Politis ansvar at sørge for ro og orden på de kommunale parkeringsarealer.

Da politiet stoppede med det, var der i en periode frit lejde, og selvom der er blevet givet 300 bøder på tre måneder, oplever parkeringsfirmaet ikke, at bilisterne er trætte af, at der igen er kommet kontrol.

- Vi er blevet modtaget godt, og der er mange, der tager fat i os og spørger om, vi ikke også kommer op i den gamle bydel eller opfordrer os til også at komme om lørdagen. Vi har været her én gang om lørdagen, og det var efter forespørgsel fra en borger, siger Conni Nielsen.

Også de erhvervsdrivende er ifølge hende tilfredse. På Odensevej ud for bageren og slagteren er det muligt at parkere i maksimalt én time, så det er et af fokusområderne.

- De er rigtig glade for, at vi kommer, for det giver cirkulation blandt kunderne, siger Conni Nielsen.

Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, søvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Debat

Mit digitale åndedræt

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Annonce