Annonce
Erhverv

Husk regntøjet: Det Fynske Dyrskue kan blive en våd fornøjelse

Der var vådt, både på grund af regn og på vaskepladsen sidste år til Det Fynske Dyrskue. Her kæmper Flemming Pedersen kæmper med at få en ko ind på vaskepladsen. Arkivfoto: Michael Bager

- Der kommer da ingen regn, der må være en eller anden meteorolog, der har kigget forkert, siger dyrskuechef Alex Nielsen med et grin forud for Det Fynske Dyrskue i Odense, der åbner fredag kl. 8.00og lukker søndag eftermiddag kl. 16.

Trods nogle våde dage og vejrudsigter, der lover mere regn, er dyrskuechefen fortrøstningsfuld.

-Vi knoklede igennem ude på pladsen indtil midnat tirsdag og græsset er egentlig rigtig fint derude. Vores held er, at det har blæst meget, så det er ikke så sumpet derude, for vinden har simpelthen tørret det vand, der er kommet, ud. Så det er på ingen måde en mudderpøl.

Sidste år havde dyrskuet 44.000 besøgende, og det var færre end tidligere år. Alex Nielsen mener, at det til dels skyldtes det våde vejr, og han satser på, at der kommer flere besøgende i år.

- Det kommer selvfølgelig til at betyde noget for besøgstallet, hvis der bliver regnvejr igen, det kan vi ikke undgå. Men vi har valgt at tage ja-hatten på. Meget er vi herre over, men lige nøjagtig vejret er vi ikke herre over.

På pladsen har flere af standene telte oppe, og det nye store madmarked vil også være overdækket, men der er ikke plads til, at alle kan komme i tørvejr.

- Hvis det regner lørdag morgen, synes jeg, man skal tage paraplyen med. Men ellers synes jeg, man skal lade den blive hjemme og tage regntøjet på i stedet. Det er bare sjovere uden paraply, siger han.

Annonce
Flemming Pedersen måtte lirke en af Carsten Hedegaards sortbrogede Dansk Holsteiner-køer ud af vognen, så den kunne komme af ved Det Fynske Dyrskue sidste år. Foto: Michael Bager
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Uhyggen breder sig søndag

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce