Annonce
Odense

Husk p-skiven: Ny app skal redde odenseanerne fra parkeringsafgifter

Den 24-årige iværksætter bag app'en P-alarm håber på at kunne gøre noget ved de store udgifter, parkeringsafgifter fører med sig. De næste to uger har han udvalgt Odense til at være testby for app'en. Foto: Victor Juul Grønbæk
24-årige Patrick Rasmussen har udviklet en ny app, der skal advare byens bilister om parkeringsvagter. Odense er blevet udvalgt som testby, inden appen officielt bliver lanceret om en måned.

Vi kender nok alle sammen til frustrationen, der opstår, når man efter et ærinde i byen kommer tilbage til den gule seddel i forruden.

Parkeringsafgifter er for mange mennesker de mest irriterende penge at skulle af med, fordi fejlen som oftest ligger hos bilisten. Om det så er en glemt p-skivesætning eller en skæv eller ulovlig parkering.

Der er imidlertid håb for den distræte bilist, hvis man spørger 24-årige Patrick Rasmussen fra Odense. Han har netop udviklet appen 'P-alarm', hvor brugerne af appen hjælper andre brugere med at advare dem om, når der er blevet spottet p-vagter i byen. Herfra kan man i appen se på et bykort, hvor parkeringsvagten er spottet og hvornår.

Den unge appudvikler er ikke i tvivl om, at P-alarm udfylder et tomrum, mange mennesker ønsker at få udfyldt.

- De undersøgelser, jeg har foretaget, viser, at beløbet, som danskerne betaler for parkeringsafgifter, er helt hen i vejret. De er enormt høje. Selv med de nye smarte p-skiver bliver der stadig udskrevet for mange parkeringsafgifter. Jeg så derfor en kobling til de apps, der advarer om stærekasser, og hvordan de har hjulpet danske bilister, fortæller Patrick Rasmussen.

Yderligere fortæller han, at han i sin research fandt ud af, at de fleste parkeringsafgifter bliver givet på baggrund af uhensigtsmæssig parkering. Derfor tror han på, at en app som denne kan hjælpe på en bedre parkeringskultur ved at minde om parkeringsvagter i området.

Annonce

Sådan virker P-alarm-appen

P-alarm virker ved, at man som bruger af app'en gør andre opmærksom på p-vagter i nærheden.

Ved brug af det interaktive bykort kan man plotte en spottet p-vagt ind på kortet, hvor en blå p-cirkel markerer, hvor og hvornår en p-vagt er blevet set.

Brugerne kan indstille, inden for hvilken radius de vil kunne se de spottede p-vagter.

Der findes også en betalingsversion af app'en, hvor man kan modtage såkaldte push-notifikationer, der advarer om p-vagter, selv hvis app'en ikke er åben.

Selvudlært i app-produktion

Patrick Rasmussen er i gang med at tage en kandidat i Brand Management and Market Communication på Syddansk Universitet. Det er imidlertid ikke på studiet, han har erhvervet sine færdigheder.

Det startede tilbage i Sønderjylland, hvor Patrick Rasmussen er fra. For fem år siden begyndte han at lege med onlineløsninger, hvor han nemt og uden programmering kunne lave software. Det førte til hans første app: Den Friske Bod.

Den Friske Bod kortlægger vejboder på landet, hvor der sælges friske kartofler, jordbær og andre pluk-selv-muligheder. Efter relativt kort tid fik appen en stor brugerflade, og Patrick Rasmussen fik solgt appen videre efter blot at have haft appen til salg i en uge. I dag hedder appen 'Staderne'.

Odense som testby

Det er ikke nemt at skulle udgive en app som fattig studerende. Derfor sad Patrick Rasmussen længe med en halvfærdig app. Det ændrede sig imidlertid, da en investor fra København med kundekreds på omkring 250.000 viste interesse for P-alarm.

Sammen besluttede de to partnere sig for, at appen skal testes af brugerne, inden den lanceres på landsplan. Her har de valgt Odense som testby.

- Vi har valgt Odense, fordi jeg bor her, og fordi det er en by med en god størrelse. Byen har også et centrum, hvor jeg personligt har stødt på mange p-vagter. Desuden tror jeg, det er nemmere at få spredt appen rundt i det ønskede testomfang her end i en by på størrelse med København, siger Patrick Andersen.

Patrick Andersen vil også være at møde rundt om på byens parkeringspladser, hvor han vil gøre reklame for sin nye app.

Appen kan allerede hentes på App Store og Google Play. Testen varer de næste to ugers tid, hvorefter planen er at rette eventuelle fejl og mangler, som brugerne tilbagemelder. Patrick Andersen håber på officielt at kunne lancere appen inden for den næste måneds tid.

Bliver appen en succes, ser han det europæiske marked som en reel mulighed.

Som fattig studerende bliver dagligstuen hurtigt til kontor. App'en har han været alene om at udvikle, og først for nylig har han fået investor på projektet. Foto: Victor Juul Grønbæk
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce