Annonce
Nordfyn

Huset Knægt: Nyt galleri budt velkommen i Bogense

Jazzguitaristen Toke Lynggaard Larsen sørgede for den musikalske stemning i gårdhaven ved Galleri Huset Knægt. I midten er det den ene af udstillerne, billedkunstner Lisbeth Ellinor. Foto: Betty Rasmussen
Galleri Huset Knægt åbnede i Østergade midt i den mest corona-lukkede tid. Men lørdag var det tid til reception og fernisering på den første udstilling.
Annonce

Bogense: En efterårsagtig regn kan ikke holde kunstinteresserede nordfynboer hjemme, når der sker noget nyt i byen.

Så selv om drømmen om kunst, musik og italienske bobler under åben himmel regnede væk, var de to galleriejere Allan Mads Knægt og Erno Badstue Larsen ovenud tilfredse med tilstrømningen af gæster, da de lørdag eftermiddag holdt reception og fernisering i Galleri Huset Knægt i Østergade 4.

Hurtigt blev der fyldt op på gavebordet og i den overdækkede gårdhave, hvor jazzguitarist Toke Lynggaard Larsen satte den musikalske stemning, mens snakken gik, og prosecco blev skænket op med gavmild hånd.

Den første af fire udstillinger i Galleri Huset Knægt hen over sommeren viser malerier af Lisbeth Ellinor fra Vejle og keramik af Lenka Feldstein fra Prag. Foto: Betty Rasmussen

Flere af receptionsgæsterne købte kunst med hjem eller fik sat en rød prik på et maleri.

Annonce

Musik-motiver

Galleriet åbnede lige midt i den mest corona-lukkede tid i april, og derfor kommer åbningsreceptionen først nu.

Den blev så til gengæld kombineret med fernisering på den første af fire planlagte udstillinger hen over sommeren.

De to udstillere, der har æren af at indvie Galleri Huset Knægt, er billedkunstner Lisbeth Ellinor fra Vejle og keramiker Lenka Feldstein fra Prag. Begge med motiver, der ofte er hentet i musikkens verden og begge med deres første udstilling på Nordfyn. Ja, for Lenka Feldstein er det hendes første udstilling i Skandinavien.

Lisbeth Ellinor er født i Odense og uddannet på Det Fynske Kunstakademi,  men bor nu i Vejle, hvor hun tidligere i år har udstillet japanske billeder på byen kunstmuseum, ligesom hun har malet de officielle portrætter af to af Vejles tidligere borgmestre.

Udstillingen i Galleri Huset Knægt kan ses frem til den 29. juli.

En af de to galleriejere, Erno Badstue Larsen, er selv keramiker og blandt andet manden bag de små fisk, der hænger i gårdhaven. Foto: Betty Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Offer for knivstik i Munkebo er død: 29-årig mand sigtes for drab

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Kerteminde

Drabssigtet erkender at have stukket med kniv: Det var nødværge

Annonce