Annonce
Faaborg-Midtfyn

Husejer slår alarm: Forurenet vand løber direkte ud i vandløb

Carsten Henricksen kan rive toiletpapir op på sin græsplæne, når det har regnet, som det gjorde forleden. Foto: Bent Warncke
I 10 år har husejer Carsten Henricksen, Faaborg, forsøgt at få løst problemer med sin kloak
Annonce

Faaborg: Forleden blev den nye legeplads i Hans Rasmussens have indviet, og der blev sat ørreder ud i Svanningebækken, som løber gennem området.

Kommunens biologer har nemlig observeret, at store havørreder faktisk går op i den lille bæk for at gyde. Men noget kunne tyde på, at det vand, de skal gyde i, knap er så rent, som man kunne ønske. I hvert fald ikke efter en regnbyge, som den kom natten til tirsdag.

Ifølge ejeren af Nyborgvej 70, Carsten Henricksen, ender en del af hans kloakvand nemlig i bækken, hver gang der kommer et kraftigt regnskyl.

- Det skete igen natten til tirsdag. Dækslet springer af, kloakken løber over, og vandet løber ud på græsplænen og videre ned i bækken, fortæller Carsten Henricksen og peger på noget af det toiletpapir, der ligger tilbage på græsplænen.

- Det sker hver gang, der er et kraftigt regnvejr. Kloakvandet løber ud Svanningebækken og videre ned i søen ved Moseparken. Det kan ikke være sundt, siger han.

Ifølge Carsten Henricksen har han igennem de seneste 10 år gentagne gange gjort FFV opmærksom på problemet, men uden held. I perioder har ham og hans kone nærmest været på fornavn med nogle af de ansatte i FFV.

- Vi har ringet rigtig mange gange, og FFV har også flere gange været ude og kigge på det, men der sker ikke rigtig noget, siger han.

Men det gør det så muligvis nu. I hvert fald har direktør for FFV, Christian Møller, nu bedt sine folk i spildevandsafdelingen om at gøre det ypperste for at løse problemet.

- Vi er udmærket klar over, at der er et problem dernede. Det er en brønd, hvor dækslet springer af, når der er rigtig meget regn. Vi har nogle overvejelser om, hvad vi gør specifikt med den adresse. Man kunne låse dækslet fast, så det ikke kan ryge af, men så sker der jo noget et andet sted, og overløb til plænen er alt andet lige bedre end overløb i huset, siger han.

Kan man ikke bare etablere en større brønd?

- En større brønd vil nok ikke løse problemet - i de ekstreme situationer vil den også blive overbelastet. De fleste steder kan man styre det med et kontrolleret overløb, og det vil typisk være næste rent regnvand, der løber ud. Men vi har nogle få steder i kommunen, som f.eks. på Nyborgvej 70, som er lidt mere komplicerede, forklarer Christian Møller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Nu får Vollsmose sin egen læge

Fyn

Corona gør stadig ondt på de fynske hoteller: Men ét sted går det over al forventning

Middelfart

Kvinde fik nok af naboens afbrænding af affald: - Det stinker ganske forfærdeligt

Fyn For abonnenter

Fanget i pandemiens ukendte ocean: Kaptajn fra Dyrup måtte blive fire måneder ude på havet med sin besætning

Assens

87-årig påkørt af en bakkende varebil: - Stod i den blinde vinkel

Annonce