Annonce
Odense

Husejer forhindrede bilbrand i at brede sig

Politi og brandvæsen rykkede ud til en bilbrand i Bellinge søndag eftermiddag. Arkivfoto: Michael Bager
En bilejer fra Bellinge formåede selv at slukke branden i sin bil, så ilden ikke nåede at brede sig til huset, da bilen brød i brand søndag eftermiddag.

Politi og brandvæset rykkede søndag eftermiddag lidt før klokken 15.00 ud til en villa i Bellinge, da alarmcentralen fik meldinger om en brand i et hus på Elmegårdsvej.

Det var dog udelukkende en parkeret bil på grunden, der var brudt i brand, og ejeren havde selv været hurtig til at slukke ilden.

- Da patruljen kommer derud, frygter vi at branden har bredt sig til huset, men ejeren havde været hurtigt og selv slukket ilden ved at pøse vand på bilen, siger vagtchef Ehm Christensen.

Til gengæld har han fået så meget røg fra bilbranden, at betjentene i første omgang overvejer at få manden undersøgt på OUH for røgforgiftning.

- Men de vurderer alligevel, at han er okay, siger Ehm Christensen.

Det er for tidligt at sige, hvad der har forårsaget branden i bilen, men det er politiets teknikere i gang med at undersøge.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce