Annonce
Odense

Husejer forhindrede bilbrand i at brede sig

Politi og brandvæsen rykkede ud til en bilbrand i Bellinge søndag eftermiddag. Arkivfoto: Michael Bager
En bilejer fra Bellinge formåede selv at slukke branden i sin bil, så ilden ikke nåede at brede sig til huset, da bilen brød i brand søndag eftermiddag.

Politi og brandvæset rykkede søndag eftermiddag lidt før klokken 15.00 ud til en villa i Bellinge, da alarmcentralen fik meldinger om en brand i et hus på Elmegårdsvej.

Det var dog udelukkende en parkeret bil på grunden, der var brudt i brand, og ejeren havde selv været hurtig til at slukke ilden.

- Da patruljen kommer derud, frygter vi at branden har bredt sig til huset, men ejeren havde været hurtigt og selv slukket ilden ved at pøse vand på bilen, siger vagtchef Ehm Christensen.

Til gengæld har han fået så meget røg fra bilbranden, at betjentene i første omgang overvejer at få manden undersøgt på OUH for røgforgiftning.

- Men de vurderer alligevel, at han er okay, siger Ehm Christensen.

Det er for tidligt at sige, hvad der har forårsaget branden i bilen, men det er politiets teknikere i gang med at undersøge.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce