Annonce
Mad og drikke

Hurtigtsyltede grøntsager

Foto: Skovdalnordic.com
Annonce

Det er så nemt og så smukt. Hurtigtsyltede grøntsager til din grillmad.

Vær opmærksom på, at grøntsagerne tager sig bedst ud samme dag, som de bliver lavet. Der er de også mest sprøde.

Her i juni har vi jo haft madskole om dip og saucer. Men det er ikke nødvendigt med dip, når du serverer de hurtigtsyltede grøntsager til din grillmad.

Opskrift:

2,5 dl eddike

1,25 dl vand

1 gulerødder

6 radiser

1/2 agurk

1/2 rødløg

1 fed hvidløg

1 forårsløg

½ tsk. havsalt

2 spsk. sukker

Skær gulerod, radise, agurk og rødløg ud. Brug et juliennejern for det bedste resultat.

Snit forårsløg fint på skrå.

Hak hvidløg fint.

Bring vand og eddike i kog.

Tilsæt forårsløg, hvidløg, havsalt og sukker.

Rør, indtil sukker er opløst og tag gryden fra varmen.

Lad gryden afkøle 15 minutter.

Placer grøntsagerne i sylteglas. Hæld langsomt den varme eddikeblanding over grøntsagerne.

Lad indholdet i sylteglassene køle ned til stuetemperatur uden låg. Sæt så låget på og kom dem i køleskabet.

Tip: Hvis du ikke synes om en helt så sur syltning, kan du smage til med mere sukker.

Foto: Skovdalnordic.com
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn For abonnenter

Min sommer uden: Mette og Carsten må undvære Roskilde og Skanderborg festival - nu står deres foodtruck på Bogense Havn hele sommeren

OB

Sport Fyn: Michelsen ryster posen

Annonce