Annonce
Erhverv

Hurtigt nyt job til eks-minister: Lilleholt med i toppen af Fyns største virksomhed

Lars Christian Lilleholt nåede ikke mange minutter i de nye lokaler, der nu huser Energi-, klima- og forsyningsministeriet. Men han har benyttet sin nye, friere status som ikke-minister til at komme ind i toppen af fynsk erhvervsliv. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Få dage efter sin fratræden er den tidligere energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) blevet medlem af bestyrelsen for Fyns største private arbejdsgiver.

Torsdag i sidste uge overdrog fynske Lars Christian Lilleholt sit ministerium til Dan Jørgensen (S), og allerede mandag har den tidligere minister gjort brug af sin nyvundne frihed til at få en plads i det private erhvervsliv.

Han er blevet medlem af bestyrelsen for affaldskoncernen Marius Pedersen, der har hovedsæde i Ferritslev på Østfyn og beskæftiger 4.700 personer i Danmark, Tjekkiet og Slovakiet. Her udfylder han en ledig post, efter at tidligere administrerende direktør og bestyrelsesformand Finn Junge Andersen gik af i december 2018.

- Vi kender Lars Christian som en flittig, dygtig og vellidt person, så vi er utrolig glade for, at han har sagt ja til at træde ind, siger bestyrelsesformand Søren Klarskov Vilby, der også er kendt som topchef i Micro Matic.

Annonce

Cirkulær økonomi

Marius Pedersen indsamler affald og sorterer en del af det, så materialerne kan bruges igen.

- Lars Christian Lilleholt har en god viden om hele den branche, som han har været interesseret i i mange år. Han har en dyb forståelse af begreber som cirkulær økonomi, grønne ressourcer og recirkulation, som er helt afgørende for os og vores fremtid, siger Søren Vilby.

Han afviser, at valget skyldes Venstre-folketingsmedlemmets politiske holdninger.

- Nej, det er hans viden og kompetencer, vi er gået efter. Men det er et plus, at han som politiker ser tingene lidt anderledes end vi forretningsfolk, som i forvejen sidder i bestyrelsen - vi har godt af noget diversitet. Og helt overordnet er det sundt, at politikere kommer mere i kontakt med det private erhvervsliv, ligesom flere erhvervsfolk bør beskæftige sig med politik, mener Søren Vilby.

Mange fynske poster

54-årige Lars Christian Lilleholt har haft flere bestyrelsesposter i mere eller mindre private energivirksomheder - blandt andet Energi Fyn, Fjernvarme Fyn og NGF Nature Energy Biogas (tidligere Naturgas Fyn). Da han i 2015 blev udnævnt til minister trådte han tilbage fra alle posterne.

- Jeg er glad for, at jeg kan nyttiggøre den viden, jeg har fået som minister - blandt andet om affaldsområdet. Jeg synes, at det er naturligt at erhvervslivet kan få nytte af politikeres viden, siger Lars Christian Lilleholt.

Han blev orienteret om den ledige plads tidligere på året men fortalte, at han først ville diskutere posten efter valget. Da regeringsskiftet var en realitet sagde han ja til posten.

- Jeg var slet ikke i tvivl. Det en stor og enormt spændende koncern med stærke fynske rødder og aktiviteter i både Danmark og Østeuropa, og den har en central placering, når det gælder genbrug og mindre udnyttelse af vores ressourcer, siger Lars Christian Lilleholt.

Før han i 2001 blev valgt ind i Folketinget i 2001, var han byrådsmedlem i Odense og informationschef i Danske Fjernvarmeværkers Forening.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce