Annonce
Erhverv

Hurtigt nyt job til eks-minister: Lilleholt med i toppen af Fyns største virksomhed

Lars Christian Lilleholt nåede ikke mange minutter i de nye lokaler, der nu huser Energi-, klima- og forsyningsministeriet. Men han har benyttet sin nye, friere status som ikke-minister til at komme ind i toppen af fynsk erhvervsliv. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Få dage efter sin fratræden er den tidligere energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) blevet medlem af bestyrelsen for Fyns største private arbejdsgiver.

Torsdag i sidste uge overdrog fynske Lars Christian Lilleholt sit ministerium til Dan Jørgensen (S), og allerede mandag har den tidligere minister gjort brug af sin nyvundne frihed til at få en plads i det private erhvervsliv.

Han er blevet medlem af bestyrelsen for affaldskoncernen Marius Pedersen, der har hovedsæde i Ferritslev på Østfyn og beskæftiger 4.700 personer i Danmark, Tjekkiet og Slovakiet. Her udfylder han en ledig post, efter at tidligere administrerende direktør og bestyrelsesformand Finn Junge Andersen gik af i december 2018.

- Vi kender Lars Christian som en flittig, dygtig og vellidt person, så vi er utrolig glade for, at han har sagt ja til at træde ind, siger bestyrelsesformand Søren Klarskov Vilby, der også er kendt som topchef i Micro Matic.

Annonce

Cirkulær økonomi

Marius Pedersen indsamler affald og sorterer en del af det, så materialerne kan bruges igen.

- Lars Christian Lilleholt har en god viden om hele den branche, som han har været interesseret i i mange år. Han har en dyb forståelse af begreber som cirkulær økonomi, grønne ressourcer og recirkulation, som er helt afgørende for os og vores fremtid, siger Søren Vilby.

Han afviser, at valget skyldes Venstre-folketingsmedlemmets politiske holdninger.

- Nej, det er hans viden og kompetencer, vi er gået efter. Men det er et plus, at han som politiker ser tingene lidt anderledes end vi forretningsfolk, som i forvejen sidder i bestyrelsen - vi har godt af noget diversitet. Og helt overordnet er det sundt, at politikere kommer mere i kontakt med det private erhvervsliv, ligesom flere erhvervsfolk bør beskæftige sig med politik, mener Søren Vilby.

Mange fynske poster

54-årige Lars Christian Lilleholt har haft flere bestyrelsesposter i mere eller mindre private energivirksomheder - blandt andet Energi Fyn, Fjernvarme Fyn og NGF Nature Energy Biogas (tidligere Naturgas Fyn). Da han i 2015 blev udnævnt til minister trådte han tilbage fra alle posterne.

- Jeg er glad for, at jeg kan nyttiggøre den viden, jeg har fået som minister - blandt andet om affaldsområdet. Jeg synes, at det er naturligt at erhvervslivet kan få nytte af politikeres viden, siger Lars Christian Lilleholt.

Han blev orienteret om den ledige plads tidligere på året men fortalte, at han først ville diskutere posten efter valget. Da regeringsskiftet var en realitet sagde han ja til posten.

- Jeg var slet ikke i tvivl. Det en stor og enormt spændende koncern med stærke fynske rødder og aktiviteter i både Danmark og Østeuropa, og den har en central placering, når det gælder genbrug og mindre udnyttelse af vores ressourcer, siger Lars Christian Lilleholt.

Før han i 2001 blev valgt ind i Folketinget i 2001, var han byrådsmedlem i Odense og informationschef i Danske Fjernvarmeværkers Forening.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Cirkushest på slap line

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Faaborg-Midtfyn

Gymnasielærer anholdt i London efter at have lænket sig til olietønde: Nu vil han arrangere klimadag

Annonce