Annonce
Erhverv

Hurtigt nyt job til eks-minister: Lilleholt med i toppen af Fyns største virksomhed

Lars Christian Lilleholt nåede ikke mange minutter i de nye lokaler, der nu huser Energi-, klima- og forsyningsministeriet. Men han har benyttet sin nye, friere status som ikke-minister til at komme ind i toppen af fynsk erhvervsliv. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Få dage efter sin fratræden er den tidligere energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) blevet medlem af bestyrelsen for Fyns største private arbejdsgiver.
Annonce

Torsdag i sidste uge overdrog fynske Lars Christian Lilleholt sit ministerium til Dan Jørgensen (S), og allerede mandag har den tidligere minister gjort brug af sin nyvundne frihed til at få en plads i det private erhvervsliv.

Han er blevet medlem af bestyrelsen for affaldskoncernen Marius Pedersen, der har hovedsæde i Ferritslev på Østfyn og beskæftiger 4.700 personer i Danmark, Tjekkiet og Slovakiet. Her udfylder han en ledig post, efter at tidligere administrerende direktør og bestyrelsesformand Finn Junge Andersen gik af i december 2018.

- Vi kender Lars Christian som en flittig, dygtig og vellidt person, så vi er utrolig glade for, at han har sagt ja til at træde ind, siger bestyrelsesformand Søren Klarskov Vilby, der også er kendt som topchef i Micro Matic.

Annonce

Cirkulær økonomi

Marius Pedersen indsamler affald og sorterer en del af det, så materialerne kan bruges igen.

- Lars Christian Lilleholt har en god viden om hele den branche, som han har været interesseret i i mange år. Han har en dyb forståelse af begreber som cirkulær økonomi, grønne ressourcer og recirkulation, som er helt afgørende for os og vores fremtid, siger Søren Vilby.

Han afviser, at valget skyldes Venstre-folketingsmedlemmets politiske holdninger.

- Nej, det er hans viden og kompetencer, vi er gået efter. Men det er et plus, at han som politiker ser tingene lidt anderledes end vi forretningsfolk, som i forvejen sidder i bestyrelsen - vi har godt af noget diversitet. Og helt overordnet er det sundt, at politikere kommer mere i kontakt med det private erhvervsliv, ligesom flere erhvervsfolk bør beskæftige sig med politik, mener Søren Vilby.

Annonce

Mange fynske poster

54-årige Lars Christian Lilleholt har haft flere bestyrelsesposter i mere eller mindre private energivirksomheder - blandt andet Energi Fyn, Fjernvarme Fyn og NGF Nature Energy Biogas (tidligere Naturgas Fyn). Da han i 2015 blev udnævnt til minister trådte han tilbage fra alle posterne.

- Jeg er glad for, at jeg kan nyttiggøre den viden, jeg har fået som minister - blandt andet om affaldsområdet. Jeg synes, at det er naturligt at erhvervslivet kan få nytte af politikeres viden, siger Lars Christian Lilleholt.

Han blev orienteret om den ledige plads tidligere på året men fortalte, at han først ville diskutere posten efter valget. Da regeringsskiftet var en realitet sagde han ja til posten.

- Jeg var slet ikke i tvivl. Det en stor og enormt spændende koncern med stærke fynske rødder og aktiviteter i både Danmark og Østeuropa, og den har en central placering, når det gælder genbrug og mindre udnyttelse af vores ressourcer, siger Lars Christian Lilleholt.

Før han i 2001 blev valgt ind i Folketinget i 2001, var han byrådsmedlem i Odense og informationschef i Danske Fjernvarmeværkers Forening.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Annonce