Annonce
Nordfyn

Hurtigt internet til yderligere 2400 husstande: Fibernet ud i alle kroge på Nordfyn

Det meste af Nordfyn er nu med på bølgen med lynhurtigt fiberbredbånd. PR-foto
Energi Fyn kan nu levere internet til yderligere 2.400 husstande på Nordfyn.

Nordfyn: I to år har gravemaskiner og fibermontører været i gang på Nordfyn, og nu er resultatet ved at være mærkbart. Det betyder, at omkring 2.000 husstande ud af de planlagte 2.400 husstande er tilkoblet fibernettet fra Energi Fyn.

- Det har været et meget omfattende projekt, hvor mere end 90 lokale ildsjæle har gjort en kæmpe indsats for at skaffe lokal opbakning til projektet. Målet var i første omgang at komme i betragtning til Energistyrelsens bredbåndspulje. Men da mere end 70 procent af husstandene i området tilmeldte sig projektet, hang økonomien i projektet sammen uden støtte fra bredbåndspuljen, og vi har derfor udrullet fibernet i området på almindelige kommercielle vilkår. Det betyder, at 2.400 husstande i dag har mulighed for at få stabilt og hurtigt internet via fibernet fra Energi Fyn, fortæller Carsten Nedergaard Hansen, bredbåndsdirektør hos Energi Fyn, i en pressemeddelelse.

Annonce

480 km fiberrør

Der er nedlagt i alt 480 kilometer fiberrør, som indeholder omkring 1000 kilometer fiberkabler.

I hele Nordfyns Kommune har 10.600 husstande nu mulighed for at få fibernet og dermed stabilt og hurtigt internet. Det svarer til, at omkring 65 procent af alle husstande i kommunen har adgang til hurtigt fibernet.

Herudover har cirka 3.800 husstande adgang til bredbånd fra antenneforeninger og kabeltv-selskaber. Det vurderes, at der er cirka 2.000 husstande tilbage med langsomme kobberforbindelser. Af disse er langt de fleste sommerhuse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Butik i Søndergade bliver til bolig

Odense

Shen Yun-arrangør om undersøgelse af Odeon-aflysning: - Det er uartigt, uforskammet og for langt ude

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];