Annonce
Nordfyn

Hurtigt internet til yderligere 2400 husstande: Fibernet ud i alle kroge på Nordfyn

Det meste af Nordfyn er nu med på bølgen med lynhurtigt fiberbredbånd. PR-foto
Energi Fyn kan nu levere internet til yderligere 2.400 husstande på Nordfyn.

Nordfyn: I to år har gravemaskiner og fibermontører været i gang på Nordfyn, og nu er resultatet ved at være mærkbart. Det betyder, at omkring 2.000 husstande ud af de planlagte 2.400 husstande er tilkoblet fibernettet fra Energi Fyn.

- Det har været et meget omfattende projekt, hvor mere end 90 lokale ildsjæle har gjort en kæmpe indsats for at skaffe lokal opbakning til projektet. Målet var i første omgang at komme i betragtning til Energistyrelsens bredbåndspulje. Men da mere end 70 procent af husstandene i området tilmeldte sig projektet, hang økonomien i projektet sammen uden støtte fra bredbåndspuljen, og vi har derfor udrullet fibernet i området på almindelige kommercielle vilkår. Det betyder, at 2.400 husstande i dag har mulighed for at få stabilt og hurtigt internet via fibernet fra Energi Fyn, fortæller Carsten Nedergaard Hansen, bredbåndsdirektør hos Energi Fyn, i en pressemeddelelse.

Annonce

480 km fiberrør

Der er nedlagt i alt 480 kilometer fiberrør, som indeholder omkring 1000 kilometer fiberkabler.

I hele Nordfyns Kommune har 10.600 husstande nu mulighed for at få fibernet og dermed stabilt og hurtigt internet. Det svarer til, at omkring 65 procent af alle husstande i kommunen har adgang til hurtigt fibernet.

Herudover har cirka 3.800 husstande adgang til bredbånd fra antenneforeninger og kabeltv-selskaber. Det vurderes, at der er cirka 2.000 husstande tilbage med langsomme kobberforbindelser. Af disse er langt de fleste sommerhuse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce