Annonce
Nordfyn

Hurtigt internet til yderligere 2400 husstande: Fibernet ud i alle kroge på Nordfyn

Det meste af Nordfyn er nu med på bølgen med lynhurtigt fiberbredbånd. PR-foto
Energi Fyn kan nu levere internet til yderligere 2.400 husstande på Nordfyn.
Annonce

Nordfyn: I to år har gravemaskiner og fibermontører været i gang på Nordfyn, og nu er resultatet ved at være mærkbart. Det betyder, at omkring 2.000 husstande ud af de planlagte 2.400 husstande er tilkoblet fibernettet fra Energi Fyn.

- Det har været et meget omfattende projekt, hvor mere end 90 lokale ildsjæle har gjort en kæmpe indsats for at skaffe lokal opbakning til projektet. Målet var i første omgang at komme i betragtning til Energistyrelsens bredbåndspulje. Men da mere end 70 procent af husstandene i området tilmeldte sig projektet, hang økonomien i projektet sammen uden støtte fra bredbåndspuljen, og vi har derfor udrullet fibernet i området på almindelige kommercielle vilkår. Det betyder, at 2.400 husstande i dag har mulighed for at få stabilt og hurtigt internet via fibernet fra Energi Fyn, fortæller Carsten Nedergaard Hansen, bredbåndsdirektør hos Energi Fyn, i en pressemeddelelse.

Annonce

480 km fiberrør

Der er nedlagt i alt 480 kilometer fiberrør, som indeholder omkring 1000 kilometer fiberkabler.

I hele Nordfyns Kommune har 10.600 husstande nu mulighed for at få fibernet og dermed stabilt og hurtigt internet. Det svarer til, at omkring 65 procent af alle husstande i kommunen har adgang til hurtigt fibernet.

Herudover har cirka 3.800 husstande adgang til bredbånd fra antenneforeninger og kabeltv-selskaber. Det vurderes, at der er cirka 2.000 husstande tilbage med langsomme kobberforbindelser. Af disse er langt de fleste sommerhuse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

OB fik uafgjort i en hårdt spillet affære

Annonce