Annonce
Nordfyn

Hurtigt internet til yderligere 2400 husstande: Fibernet ud i alle kroge på Nordfyn

Det meste af Nordfyn er nu med på bølgen med lynhurtigt fiberbredbånd. PR-foto
Energi Fyn kan nu levere internet til yderligere 2.400 husstande på Nordfyn.

Nordfyn: I to år har gravemaskiner og fibermontører været i gang på Nordfyn, og nu er resultatet ved at være mærkbart. Det betyder, at omkring 2.000 husstande ud af de planlagte 2.400 husstande er tilkoblet fibernettet fra Energi Fyn.

- Det har været et meget omfattende projekt, hvor mere end 90 lokale ildsjæle har gjort en kæmpe indsats for at skaffe lokal opbakning til projektet. Målet var i første omgang at komme i betragtning til Energistyrelsens bredbåndspulje. Men da mere end 70 procent af husstandene i området tilmeldte sig projektet, hang økonomien i projektet sammen uden støtte fra bredbåndspuljen, og vi har derfor udrullet fibernet i området på almindelige kommercielle vilkår. Det betyder, at 2.400 husstande i dag har mulighed for at få stabilt og hurtigt internet via fibernet fra Energi Fyn, fortæller Carsten Nedergaard Hansen, bredbåndsdirektør hos Energi Fyn, i en pressemeddelelse.

Annonce

480 km fiberrør

Der er nedlagt i alt 480 kilometer fiberrør, som indeholder omkring 1000 kilometer fiberkabler.

I hele Nordfyns Kommune har 10.600 husstande nu mulighed for at få fibernet og dermed stabilt og hurtigt internet. Det svarer til, at omkring 65 procent af alle husstande i kommunen har adgang til hurtigt fibernet.

Herudover har cirka 3.800 husstande adgang til bredbånd fra antenneforeninger og kabeltv-selskaber. Det vurderes, at der er cirka 2.000 husstande tilbage med langsomme kobberforbindelser. Af disse er langt de fleste sommerhuse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Odense

Bliv frivillig i Den Fynske Landsby

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce