Annonce
Fyn

Hurtig succes: Danmarks største ølsmagning i Odense er udsolgt - nu er der en ny dato

Jesper Larsen (her tv. sammen med brygmester Hans Christian Nielsen) er nordic marketing manager for craft beer hos Royal Unibrew, som på under fem dage har solgt 2000 kasser øl til den virtuelle ølsmagning, som langfredag streames fra brewpubben Anarkist i Odense. På grund af den store interesse er der allerede billetter til salg til en ny smagning, som også sendes live på Facebook, lørdag 25. april. Arkivfoto: Kristian Wraae.
Langfredag streamer Royal Unibrews specialøl-bryggeri Theodor Schiøtz Brewing Co. en ølsmagning direkte fra Odense. Det foregår på Facebook, og interessen for at deltage har overvældet arrangørerne.

Odense: Det blev annonceret for en uge siden, og der er allerede udsolgt. Danmarks største virtuelle ølsmagning foregår langfredag 10. april hos Anarkist Beer & Food Lab, der ligger i Albanis bygninger i Odense, og eftersom deltagerne ikke må være til stede ved smagningen, sendes den live på Facebook, så alle, der har nået at købe en kasse med de 12 øl, som skal smages, kan være med bag skærmen.

Det har til en vis grad overrasket arrangørerne, at interessen for at være med i en ølsmagning, der foregår på den måde, er så stor. Det siger Jesper Larsen, som er nordic marketing manager for craft beer hos Royal Unibrew.

- Vores ambition var at sælge 1000 kasser, men vi kunne allerede mandag se, at vi måtte bestille de sidste flasker, som bryggerierne havde. Det kommer lidt bag på os, at opbakningen har været så stor. Vi har fået mange henvendelser fra folk, der gerne vil på en venteliste eller spørger, om der er flere kasser. Men vi er naturligt begrænsede af, at de bryggerier, som er med, har forskellig størrelse, siger Jesper Larsen.

Derfor har det kun været muligt at sælge 2000 kasser til smagningen, og de var solgt på fire en halv dag. Alligevel er der en mulighed for, at man kan smage med, selvom man ikke nåede at købe smagekassen. Man kan selv gå på jagt efter øllene i butikkerne.

- Nogle af dem, som har modtaget smagekassen, har lagt billeder ud af de 12 øl, som er i kassen, og vi vil også dele navne og billeder af flaskerne, fortæller Jesper Larsen - som dog ikke kan garantere, at alle 12 øl kan findes i butikkerne.

FAKTA De 12 øl i den udsolgte smagekasse

 • New England IPA (Anarkist/Theodor Schiøtz Brewing Co.)
 • La Frontera (Ugly Duck Brewing Co.)
 • Todd The Axe Man (Amager Bryghus)
 • Magic Dragon (Svaneke Bryghus)
 • Fynsk påske (Ørbæk Bryggeri)
 • Økologisk påske (Herslev Bryghus)
 • Klosterbryg (Aarhus Bryghus)
 • Sundbajeren (Svendborgsund Bryghus)
 • Imperial stout (Midtfyns Bryghus)
 • Fanø forår (Fanø Bryghus)
 • Easter Bock (Thisted Bryghus)
 • Madrid Brown Ale (The Man Behind)

Flere timers underholdning

Onsdag aften annoncerede Anarkist, at der arrangeres endnu en live-ølsmagning. Den finder sted lørdag 25. april klokken 13. Smagekasserne, som indeholder 12 nye øl og koster 349 kroner, er sat til salg, og de første bestillinger er tikket ind.

Bryggerierne er, ligesom til den første kasse, blevet bedt om at vælge en øl, som de gerne vil præsentere, men med respekt for at kassen ikke må blive for dyr. Der vil i smagningen være øl, som både ganske almindelige øldrikkere og ølnørder kan finde glæde i, forklarer Jesper Larsen.

- Vi er meget glade for, at vi på denne måde kan stå sammen i branchen. Der er ingen tvivl om, at nogle bryggerier er meget hårdt ramt for tiden, både på grund af den manglende eksport og fordi restaurationsbranchen er lukket ned. Vi lider også selv under det, siger Jesper Larsen.

Alle kan som nævnt følge ølsmagningen langfredag, som streames på Anarkists facebookside fra klokken 13 og tre-fire timer frem. Undervejs bliver der stillet om til brygmestrene, som fortæller om den øl, der skal smages. Og så er det planen at få nogle af de flere tusinde deltagere til at være med på en livevideo.

- Det lyder, som om I har tænkt jer at lave noget, der ligner en længere tv-udsendelse?

- Vi vil sende fra et lille studie, som vi bygger i Odense, og vi har fået AV Center til at stille både udstyr og en producer til rådighed, så vi prøver at lave underholdende program, lover Jesper Larsen.

Smagekassen til ølsmagningen 25. april kan købes på Craftmakerscollective.com.

FAKTA Ny smagning 25. april

 • Live-smagning nummer to på Anarkist foregår lørdag 25. april klokken 13-17. Alle kan deltage via Anarkists facebookside.
 • Smagekassen til live-smagning nummer to kan købes hos Craftmakerscollective.com. Kassen med de 12 øl koster 349 kroner plus pant og fragt. Den skal bestilles senest 15. april.
 • Smagningen foregår klokken 13-17, og der bliver mulighed for at stille spørgsmål til blandt andre brygmestrene bag de 12 øl.
 • Foreløbig er der øl fra disse 10 bryggerier i smagekassen: To Øl, Mikkeller, Åben, Nørrebro Bryghus, Bryggeriet Skands, Kissmeyer, Viborg Bryghus, Anarkist/Theodor Schiøtz Brewing Co., Syndikatet og Skagen Bryghus.
Annonce
Odense

Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

Sif og Andreas er landmænd på en ny måde: 2000 medlemmer ejer gården og de vil give mere til jorden, end de tager

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Efter 16 måneders ventetid: Klage afvist – grønt lys til luksusboliger på havnen

Erhverv For abonnenter

Nye tilladelser på plads i næste uge: Facebook kan udvide, når de vil

Odense

Helt centralt i Odense: 91 nye ungdomsboliger er klar til udlejning med indflytning 1. juni

Nyborg

Ny butikskæde i gamle lokaler: Else og Bent Erik stod klar i silende regn

Fyn

Vicedirektør om kørekort-kaos: Det er kommet bag på os

Navne For abonnenter

Sagkundskaben erklærede ved fødslen: - Ham dér, han kommer ikke! Først over 99 år senere døde Svend Ejner Frederiksen

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Sport

Middelfart mod topholdet: Nej til bade-bold

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mathias forsyner Odenses finere restauranter med unikke urter og grønt: Nu vil han også sælge grøntsagskasser

Fyn

Anders troede, han skulle stemme på Venstre, men kandidattest pegede på et andet parti: - Det er stof til eftertanke

Odense

Flere afgange aflyses resten af dagen: Store forsinkelser i togtrafikken på Fyn og i Jylland

Odense For abonnenter

Mystiske bilag for mere end en halv million: Bestyrelsesmedlemmer fra kolonihaveforening anmeldt for svindel

Odense For abonnenter

Byvandreren finder på forrykt vis en charme ved disse regnfulde dage

Annonce