Annonce
Nyborg

Hurra og et lille svirp til biblioteket

Biblioteket har "kunder" i alle aldre, og fødselsdagsfesten onsdag var da også for alle. Børn fra kommunens børnehaver startede festen om formiddagen med fødselsdagssange og kagemand. Foto: Mogens Rasmussen.
Nyborg Bibliotek fejrede 80 årsdagen for bygningerne ved Nyborg Slot. Der blev råbt hurra for et af landets flotteste biblioteksbygninger, men kommunen fik også kritik med på festdagen.
Annonce

Nyborg: Der var fødselsdagssang og kagemand til børnene, hvidvin og lækkerier til de voksne samt taler og hurraråb, da det lille røde bibibliotek i Nyborg onsdag fejrede 80-års fødselsdag.

Men en af de største fans af den meget roste biblioteksbygning, lektor Nan Dahlkild, dryssede også lidt malurt i bægeret i sin tale ved fødselsdags-receptionen. Efter han endnu engang havde fortalt om bibliotekets fantastiske arkitektur, sagde han henvendt til formanden for kommunens kulturudvalg, Erik Rosengaard (V):

- Haven bag biblioteket kunne være et fantastisk område, men her er i høj grad plads til forbedringer.

Nan Dahlkild beskrev, hvordan fliser og sten ligger hulter til bulter, mens de hvide gelændere er faldet fra hinanden. De små platforme ud over voldgraven er ved at falde ned og så videre.

Efter talerne gik de to sammen ud og så på haven, og Erik Rosengaard gav eksperten ret i, at netop på det punkt er det fredede bibliotek ikke helt, som det skal være:

- Vi er blevet gjort opmærksom på problemet før, og vi må nok se, om vi kan finde midler til at give området et løft, sagde Erik Rosengaard.

Den lille opsang fra eksperten kunnedog ikke ødelægge festen for biblioteket, som altså nu har været i brug i 80 år, men stadig kaldes moderne. Og som besøges hvert år af arkitektstuderende, der skal opleve det vellykkede projekt.

Erik Rosengård kom i sin tale også ind på det med alderen:

- Hvad er det så, man skal sige til en 80-årig fødselar? Var det en persons fødselsdag, kunne det være svært at sige, at man har en lang fremtid foran sig, men når det gælder Nyborg Bibliotek, kan man vis roligt sige, at 80 år er ingen alder, og fremtiden tegner lys og lang, sagde Erik Rosengaard.

Fødselsdagen blev fejret på biblioteket dagen igennem. Det startede med børnefødselsdag om formiddagen og sluttede med foredrag om bygningerne om aftenen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn

Mårhundefund bekymrer fynske jægere

Annonce