Annonce
Nyborg

Hurra for genåbningsplan: Voldspillet jubler, mens Ørbæk Marked tvivler

Indtil nu har prøverne til årets forestilling "Vi maler byen rød" foregået udenfor, men fordi man nu må samles 25 mennesker indenfor, kan prøverne rykke indendørs. Foto: Kasper Riggelsen
Med den nye genåbningsplan har markeder og større kulturarrangementer fået svar på, hvordan sommerens mange arrangementer kan afholdes. Det vækker glæde hos Nyborg Voldspil, mens det ser sort ud for Ørbæk Marked.

Nyborg/Ørbæk: - Jeg er en meget glad formand lige nu.

Sådan lyder ordene fra Jesper Bech Madsen, formand for Nyborg Voldspil, da Fyens Stiftstidende fanger ham tirsdag middag.

Efter regeringens udmelding natten til tirsdag har Nyborg Voldspil nemlig fået en endelig afklaring på, at sommerens forestillinger kan gennemføres som planlagt.

Annonce

- Min mavefornemmelse er væsentlig anderledes i dag (tirsdag, red.), end den var i går. Det er skønt, fantastisk og dejligt, at vi nu kan se frem til sommerens forestillinger, efter vi sidste år måtte aflyse to forestillinger, siger Jesper Bech Madsen og fortsætter:

- Aflysningerne og udskiftningen af det kreative team har betydet, at vi virkelig giver den hele armen den her gang. Vi vil det her. Der er en kæmpe energi til prøverne, og meldingerne fra det kreative tema, lyder på, at det går over alt forventning, så vi glæder os utrolig meget til den første forestilling.

Opdelt publikum

Restriktionerne betyder dog, at publikum skal deles op i sektioner, mens de ser forestillingen, men heller ikke her er formanden til at få ned med nakken.

- Vi har fine muligheder for at dele folk op i sektioner, vi kan sørge for, at der er to indgange, ligesom publikum kan blive ledt ned til deres biler efter forestillingen ad to forskellige veje, så der ikke opstår flaskehalse på volden. Alt det skal vi til at planlægge helt detaljeret nu, så der er fuldstændig styr på det. Og så mangler vi jo også endelige retningslinjer for, hvordan det hele skal forløbe, men alt ser lyst ud, fortæller Jesper Bech Madsen.

Skulle de nye restriktioner betyde, at der ikke må samles mere end 1000 mennesker per forestilling, kommer det heller ikke til at få konsekvenser for foreningen. Med det antal publikummer kan økonomien nemlig fortsat løbe rundt.

Annonce

Ser sort ud

Mens man hos Nyborg Voldspil glæder sig over at kunne holde fast i sommerens forestillinger, er det en mere trykket stemning man sporer hos formanden for Ørbæk Borgerforening, der arrangerer Ørbæk Marked.

Her ser man det som svært - tæt på umuligt - at kunne afholde et marked med de retningslinjer, regeringen er kommet med. For arrangementer som Ørbæk Marked gælder det, at der ikke må være mere end 2000 mennesker samlet af gangen. Derudover skal de være inddelt i sektioner med 200 personer i hver.

Formanden for Ørbæk Marked, Jesper Sommer Andersen, lover at markedet kommer stærkt tilbage næste år. Arkivfoto: Mogens Rasmussen.

Og det bliver en udfordring på et marked som Ørbæk Marked.

- Der er ingen tvivl om, at vi rigtig gerne vil holde Ørbæk Marked, så vi kan hjælpe foreningerne med at tjene nogle penge og skabe noget liv i byen, men det er nærmest umuligt at holde folk i sektioner med 200, hvis de skal handle ved de forskellige kræmmere. Det er trods alt tre kilometer, det drejer sig om, lyder det fra formanden for Ørbæk Marked, Jesper Sommer Andersen.

Annonce

Et skrabet budget

Derudover lægger formanden også vægt på, at det vil blive et væsentligt anderledes marked end vanligt, da indtægterne vil være markant lavere end tidligere år, hvor der henover en weekend kan være op til 100.000 besøgende på markedet.


Hvis det ikke bliver i juli, vender vi stærkt tilbage i 2022.

Jesper Sommer Andersen, formand for Ørbæk Marked


Men det er ikke markedets økonomi, der bekymrer Jesper Sommer Andersen mest. Det er derimod økonomien hos de klubber og foreninger, der hvert år får del i overskuddet fra markedet.

- Vi kan godt tåle at aflyse et år mere, men det er en langt større udfordring for de lokale foreninger, som ikke får penge for andet år i streg. Dem er jeg noget mere bekymret for.

Bestyrelsen er nu indkaldt til et møde om, hvorvidt det på nogen måde ville være muligt at holde Ørbæk Marked. En ting lå dog fast allerede inden mødet: Markedet bliver ikke rykket til senere på året.

- Vi ville komme til at konkurrere med så mange andre, som også rykker deres arrangement til efteråret. Og så kan vi heller ikke tillade os at bede alle vores frivillige om at rykke deres ferier og fritid til senere på året. Hvis det ikke bliver i juli, vender vi stærkt tilbage i 2022, fortæller Jesper Sommer Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Faaborg-Midtfyn

Lokal nedlukning af sogn truer efter fødselsdag og fest: Nu lukker alle kommunens bosteder for besøg

Annonce