Annonce
Nyborg

Hurra for et usædvanligt byggeri

HD Ejendomme kalder Dampskibsmolen byens bedste beliggenhed. Og der er noget om snakken. Tirsdag var der forsinket rejsegilde og 1. december er det klar til indflytning. Foto: Mogens Rasmussen.
HD Ejendomme holdt forsinket rejsegilde på sit byggeri på Dampskibsmolen i Nyborg Havn. Projektet blev præsenteret for mere end 20 år siden, men nu er 51 havnelejligheder snart klar.

Nyborg: Rejsegildet var helt efter traditionen. Taler, hurraråb og en masse sultne håndværkere, der var klar til at kaste sig over pølsevognen, som var kørt frem.

Men alligevel var det på flere måder et utraditionelt arrangement, der fandt sted på byggepladsen på Dampskibsmolen i Nyborg tirsdag middag. Det er nemlig ikke hver dag, der holdes rejesgilde for et byggeri, som stort set er færdigt.

- Vi har haft frygteligt travlt, men så blev vi nærmest truet til at holde det rejsegilde for at undgå alt det med døde murere, sagde HD Ejendommes direktør, Peter Uldall Borch med et skævt smil, inden han gik på talerstolen.

Fra talerstolen beskrev han det nye byggeri:

- Det er bygget med stor respekt for byen, for området og dens unikke placering nær havn og den gamle bydel. Og med et lille strejf af Nyhavn i København via farveskiftene på facaden.

Og så understregede han, at en af byens meningsdannere, nemlig pølsemutter Lene Ringsmose fra Lauses Grill, der er genbo til Dampskibsmolen, har sagt god for byggeriet.

Byggeriet rummer 51 lejligheder, og der er god gang i udlejningen, siger Peter Uldall Borch.

Byggeriet afleveres den 1. december, og der bliver ikke nogen forsinkelse, understregede Per Andersen, vicedirektør i Dansk Boligbyg.

Tidsplanen for enendommen på Dampskibsmolen har været ganske utraditionel. Byggeriet blev præsenteret for mere end tyve år siden. En tredjedel blev opført i 2003, men resten blev ikke til noget, før den fynske byggematador Heine Delbing overtog projektet i 2007. Han holdt første spadestik, byggede soklen for så at gå i stå - blandt andet på grund af finanskrisen.

Men det blev altså videreførelsen af hans firma, HD Ejendomme, der kom til at fuldende projektet på en af de bedste beliggenheder i Nyborg.

Annonce
HD Ejendommes direktør, Peter Uldall Borch, på talerstolen ved rejsegildet på det næsten færdige byggeri i Nyborg Havn. Her er 51 lejeboliger snart klar til indflytning. Foto: Mogens Rasmussen.
Håndværkerne sværmer omkring pølsevogngn op til rejsegildet på Dampskibsmolen. Men først måtte de igennem mindst ni hurra'er og tre taler. Foto. Mogens Rasmussen.
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce