Annonce
Nyborg

Hurra for et usædvanligt byggeri

HD Ejendomme kalder Dampskibsmolen byens bedste beliggenhed. Og der er noget om snakken. Tirsdag var der forsinket rejsegilde og 1. december er det klar til indflytning. Foto: Mogens Rasmussen.
HD Ejendomme holdt forsinket rejsegilde på sit byggeri på Dampskibsmolen i Nyborg Havn. Projektet blev præsenteret for mere end 20 år siden, men nu er 51 havnelejligheder snart klar.

Nyborg: Rejsegildet var helt efter traditionen. Taler, hurraråb og en masse sultne håndværkere, der var klar til at kaste sig over pølsevognen, som var kørt frem.

Men alligevel var det på flere måder et utraditionelt arrangement, der fandt sted på byggepladsen på Dampskibsmolen i Nyborg tirsdag middag. Det er nemlig ikke hver dag, der holdes rejesgilde for et byggeri, som stort set er færdigt.

- Vi har haft frygteligt travlt, men så blev vi nærmest truet til at holde det rejsegilde for at undgå alt det med døde murere, sagde HD Ejendommes direktør, Peter Uldall Borch med et skævt smil, inden han gik på talerstolen.

Fra talerstolen beskrev han det nye byggeri:

- Det er bygget med stor respekt for byen, for området og dens unikke placering nær havn og den gamle bydel. Og med et lille strejf af Nyhavn i København via farveskiftene på facaden.

Og så understregede han, at en af byens meningsdannere, nemlig pølsemutter Lene Ringsmose fra Lauses Grill, der er genbo til Dampskibsmolen, har sagt god for byggeriet.

Byggeriet rummer 51 lejligheder, og der er god gang i udlejningen, siger Peter Uldall Borch.

Byggeriet afleveres den 1. december, og der bliver ikke nogen forsinkelse, understregede Per Andersen, vicedirektør i Dansk Boligbyg.

Tidsplanen for enendommen på Dampskibsmolen har været ganske utraditionel. Byggeriet blev præsenteret for mere end tyve år siden. En tredjedel blev opført i 2003, men resten blev ikke til noget, før den fynske byggematador Heine Delbing overtog projektet i 2007. Han holdt første spadestik, byggede soklen for så at gå i stå - blandt andet på grund af finanskrisen.

Men det blev altså videreførelsen af hans firma, HD Ejendomme, der kom til at fuldende projektet på en af de bedste beliggenheder i Nyborg.

HD Ejendommes direktør, Peter Uldall Borch, på talerstolen ved rejsegildet på det næsten færdige byggeri i Nyborg Havn. Her er 51 lejeboliger snart klar til indflytning. Foto: Mogens Rasmussen.
Håndværkerne sværmer omkring pølsevogngn op til rejsegildet på Dampskibsmolen. Men først måtte de igennem mindst ni hurra'er og tre taler. Foto. Mogens Rasmussen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce