Annonce
Debat

Hurra for dem, der skiller sig ud fra mængden

Poul Kjærgaard. Foto: Lasse Hansen
Annonce

Selv om Fyn er befolket af næsten en halv million mennesker, så er der enkelte, der skiller sig markant ud fra mængden. Mennesker med evnerne og viljen til at skabe resultater, der giver genlyd både lokalt og langt uden for øen i midten af riget.

Deres indsats har Fyens Stiftstidende sat pris på, siden hædersprisen Årets Fynbo blev uddelt første gang i 1976. Lørdag afsløres det, hvem der bliver Årets Fynbo nummer 45. Og heldigvis for Fyn har der været et stort felt af kandidater indstillet af jer, kære læsere. Juryen har indsnævret feltet til fem kandidater, der alle har formatet til at bære titlen "Årets Fynbo 2019".

På hver deres måde har de nemlig vist, at der rundt omkring på Fyn findes ildsjæle, der brænder for noget, der på forskellig vis er med til at definere og drive Fyn.

En af de nominerede - robotentreprenør og adm. direktør i Mobile Industrial Robots Thomas Visti - er med til at vise vejen og værdien ved at ignorere janteloven:

"Jeg prøver altid at trække den fynske landsholdstrøje på, når jeg er ude i verden. Jeg er bevidst og stolt af, hvor jeg kommer fra. Tidligere havde man tendens til at tale Fyn lidt ned, og jeg hadede det, så jeg er enormt stolt af den situation, vi har fået i dag, hvor man kan se, at Fyn kan levere en masse," siger han til Fyens Stiftstidende i forbindelse med nomineringen.

Og hvor har han ret. Fyn rykker på mange fronter. Både kulturelt og på erhvervs-området. I det store og i det nære. Det bevidner de mange indstillede - og i særdeleshed de fem nominerede - til Årets Fynbo 2019.

Derfor har jeg fundet portrætterne af de fem nominerede frem til dig nedenfor. De er inspirerende læsning på en grå og kold januardag. De dokumenterer, at det ikke kun er varm luft, når vi er nogen, der hårdnakket fastholder, at vi kan noget ganske særligt på Fyn. Fordi nogen sætter mod, vilje og evner i spil og derved skiller sig markant ud fra mængden. Til glæde for os alle.

Lørdag ved middagstid kender vi navnet på Årets Fynbo 2019. Læs om kåringen på fyens.dk lørdag og i avisen søndag.

God weekend.

Kandidat til Årets Fynbo: Robotmillionær er stolt fynbo og hader, når Fyn tales ned

45-årige Thomas Visti er nomineret til prisen som Årets Fynbo for sin rolle i den globale succeshistorie med de fynske robotter fra Universal Robots og Mobile Industrial Robots. - Jeg er meget stolt af den forandring, vi har været med til at skabe på Fyn, hvor man tror på sig selv på en helt anden måde i dag, siger han her

Korleder for Syngedrengene: Fællessang er det højeste af det hele

Finn Pedersen, organist og korleder ved Vor Frue Kirke i Assens står i spidsen for Danmarks ældste drengekor, Syngedrengene. Han er blandt de nominerede som Årets Fynbo for sit arbejde med koret, og han vil gerne bringe sangglæden ud til mange flere. For man får det så godt at af synge sammen, siger han i dette portræt-interview

Kamp for klimaet: Fynsk erhvervsleder hjælper statsministeren med at gøre Danmark grønnere

Camilla Haustrup Hermansen, medejer af emballagefabrikken Plus Pack, er nomineret til Årets Fynbo for sit engagement i bæredygtighed. Et engagement, statsminister Mette Frederiksen også har fået øje på. Læs om den ihærdige og succes-fulde erhvervsleder her

Kendt i hele verden for sine happenings: Galschiøt har skabt et imperium i Næsby

Den internationalt kendte kunstner Jens Galschiøt har ikke tal på, hvor mange gange han har været indstillet til Årets Fynbo. Men det glæder ham hver gang, at han anerkendes lokalt for sit arbejde og de happenings, der sikrer ham forsider på aviser over hele verden. Og i år er Galschiøt nået blandt de fem finalister, der kan vinde hænderen som Årets Fynbo. Læs interviewet med smeden, der blev verdensberømt.

Revydirektør nomineret som Årets Fynbo: En bette drøm, der måske går i opfyldelse

Revydirektør Lars Arvad har siden barndommen vidst, han skulle være skuespiller. At det blev revyen, der kom til at definere hans liv, anede han dog ikke. Ej heller, at Odense Sommerrevy efter en hård fødsel på få år har vokset sig til en af Fyns og landets mest succesfulde revyer. Læs om manden bag Odense Sommerrevy her

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Mand reddet op af Svendborg Havn

Fyn

Medicinsk cannabis: Et blåt stempel til et rødt-hvidt produkt - så ryger armene for alvor i vejret

Sydfyn For abonnenter

Fire døde havørne på Tåsinge: Mulige forgiftninger undrer eksperter

Annonce