Kolding: De 155 villaejere i Rebæk Grundejerforening og over 325 medlemmer af Kolding Bådelaug er stærkt utilfredse med Kolding Byråds planer om at opføre en ny havnebydel med flere hundrede boliger og en kæmpestor marina med plads til 1000 sejlbåde ved den nuværende Marina Syd ved Skamlingvejen.
Derfor opfodrer de to foreninger nu i hver deres skriftlige indsigelse til Marina City-lokalplanforslaget Koldings politikere til at droppe projektet.
Formanden for grundejerne i Rebæk, Richardt Nørgaard, siger, at modstanden herfra især skyldes, at et stort areal ved Marina City skal inddæmmes og fyldes op, så der kan bygges ovenpå.
- Vi har intet imod, at marinaen på nordsiden af fjorden flyttes over til syd. Det er såmænd fint nok. Det er opfyldningen til bebyggelse og selve beboelsen i Marina City, vi har noget imod. Både fordi infrastrukturen i området allerede er dårlig, og fordi folk i Rebæk jo i god tro har købt deres huse med udsigt, siger Richardt Nørgaard.
Corona
På vegne af Kolding Bådelaug er det formand Claus Munch Andersen, der har fremsendt indsigelse mod lokalplanforslaget til kommunen. Forslaget har været i offentlig høring i otte uger frem til midnat mandag.
I 10 punkter oplister Claus Munch Andersen bådelaugets argumenter for, at Marina City bør lægges død. Blandt andet kritiseres den planlagte udgravning af havbundsmateriale, som derefter skal klappes ved Trelde Næs, for ikke at være en bæredygtig fremgangsmåde, og bådelauget beklager, at "det autentiske havnemiljø vil blive fortrængt af boligbebyggelse". Sejlerne mener også, at infrastrukturen i området bliver overbelastet - og så er planerne om byfortætning ude af trit med tiden, lyder det fra bådfolket.
Kolding Bådelaug i indsigelse mod Marina CityAfstandskrav på en meter bliver svært eller umuligt at overholde. Vi får let en marina, hvor brugen af mundbind og andre værnemidler bliver normen.
"Vi står midt i en coronapandemi, som har ramt netop områder med stor befolkningstæthed værst. Nu vil Kolding Kommune så lave et boligområde med 400 boliger - formentlig med 800 beboere - på Danmarks næststørste marina. Afstandskrav på en meter bliver svært eller umuligt at overholde. Vi får let en marina, hvor brugen af mundbind og andre værnemidler bliver normen", skriver bådelauget.
Mangler wauv
Ikke alle i området omkring Marina Syd er dog utilfredse med udsigten til Marina City.
Tværtimod er bestyrelsen for grundejerforeningen Gl. Tved Nord med sine cirka 150 husstande i kvarteret omkring Vangen, Sæteren, Engen og Gl. Tved, enige om, at Marina City-projektet er super godt for Kolding, oplyser formand Norbert Gregersen. Grundejerforeningen har dog ikke benyttet muligheden for at aflevere sine bemærkninger til Kolding Kommune i forbindelse med den offentlige høring.
- Men se nu bare til for eksempel Horsens, Aarhus og Vejle, hvor de har fået et spændende havnemiljø. Her i Kolding hører vi fra vores egne borgere, at det er kedeligt. Hver gang, jeg kører over Vejlefjordbroen og kigger ned på byggerierne Bølgen og Fjordenhus, tænker jeg wauv. Vi mangler noget wauv i Kolding, mener Norbert Gregersen.
Han lægger ikke skjul på, at grundejerforeningen også vurderer, at ejendomsværdierne vil stige i kraft af Marina City.
Marina City
- Marina City er navnet på en ny havnebydel, som er under udvikling ved Marina Syd ved Skamlingvejen.
- Planen er, at der her skal bygges op til 400 boliger og anlægges 1000 bådepladser. Marinaen skal samle den nuværende Lystbådehavn Nord og Marina Syd.
- Lokalplanforslaget for Marina City har været i offentlig høring i otte uger frem til midnat den 29. juni.
- JydskeVestkysten følger op med omtale af det samlede antal indsigelser og bemærkninger.
- Kolding Byråd skal tage endeligt stilling til indsigelserne og lokalplanforslaget efter sommerferien.
- Ifølge tidsplanen skal det første anlægsarbejde begynde allerede i år, og en ny lystbådehavn inklusiv husbådepladser og byggerier skal tages i brug i 2022.