Annonce
Erhverv

Hundredvis af nye Mercedeser: Slipper for registreringsafgift

Arkivfoto.

Knap 1000 Mercedes-biler blev indregistreret i december. Leasingselskaber har siden afmeldt 300 af bilerne og har fået afgift retur.

Massevis af nye luksus-Mercedeser kan køre rundt på danske veje helt uden at betale registreringsafgift.

Det afslører en omfattende kortlægning af 956 Mercedes-biler, som for første gang viser, hvordan leasingselskaber systematisk kan undgå registreringsafgifter på nye biler.

Det skriver Finans.

Ud af de 956 biler, som alle blev indregistreret i december 2016, er foreløbig 300 allerede afmeldt igen. De har fået refunderet mindst 99 procent af registreringsafgiften.

Finans afslørede i foråret, hvordan leasingselskaberne udnytter en regel i loven om registreringsafgift til få afgiften retur. Det sker, når de i et konstrueret regnestykke kan sandsynliggøre, at bilen ikke har tabt værdi ved at køre rundt på vejene.

Sådan fungerer afgiftsfinten

Leasingfirmaer har ret til at få tilbagebetalt registreringsafgiften, hvis leasingbilen i en teknisk beregning har tabt mindre værdi end forventet af Skat, når aftalen ophører efter eksempelvis 12 måneder.

Det er ofte tilfældet, da leasingfirmaer høster store indkøbsrabatter, påpeger Allan Skytte Christensen, forbrugerøkonom i bilisternes interesseorganisation, FDM.

- Selv ved en alder på et år vil selskabernes indkøbspriser for mange biler være lavere end udbudspriserne for tilsvarende brugte biler, fordi leasingselskaberne køber bilerne billigt ind, siger han til Finans.dk.

I 2012 refunderede Skat i alt otte millioner kroner til leasingfirmaerne. I 2016 var det beløb steget til 203 millioner kroner fordelt på 17.002 leasingbiler.

Den nye sag om Mercedes-bilerne understreger behovet for et indgreb. Det siger flere politikere til Finans, og skatteminister Karsten Lauritzen (V) er heller ikke fornøjet:

- Jeg forarges over de historier, som kommer frem. Det er ikke rimeligt, at der er nogen, som kan køre afgiftsfrit rundt. Det mest overraskende er nok omfanget, siger skatteministeren, der afventer en redegørelse fra Skat.

Blandt de 956 Mercedes-biler, der blev indregistreret som nye i december 2016, var 825 leasingbiler.

Mercedes-Benz Danmark afviser imidlertid, at bilkoncernens succes i Danmark er båret af leasingmarkedet såvel som afgiftsspekulation.

- Vores vækst i Danmark er båret af, at forbrugerne er glade for vores modeller. En lignende udvikling kan vi se i resten af Europa, skriver salgschef Christian Kynding i en e-mail til Finans.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Annonce