Annonce
Odense

Hundeskov ryddet for nye fodboldbaner

Hegnet, der omkransede denne del af hundeskoven, er blevet revet ned. Nu skal der være boldbaner. Foto: Helena Holmenlund Christensen

Et stort område af hundeskov ved Marienlyst er nu ryddet for at give plads til nye fodboldbaner. Men det kom bag på både hundeejere og Boldklubben Marienlyst.

Det er muligt at der har været skrevet masser af historier om, hvordan byrådet i et budgetforlig sidste år satte et større millionbeløb af til blandt andet at anlægge nye fodboldbaner til kvindefodbolden ved Boldklubben Marienlyst. Men dem var der tilsyneladende ingen der kunne huske, da entreprenører onsdag gik i gang med at rydde en større område af en hundeskov ved Marienlyst.

I facebookgruppen for Marienlyst Hundeskov, kunne ingen af brugerne forstå, hvorfor der blev ryddet. Tilbage i 2012 blev der på et møde mellem Odense kommune, Boldklubben Marienlyst og brugerne af Marienlyst Hundeskov diskuteret, hvorvidt et stykke af hundeskoven i stedet skulle bruges til boldbaner. Det ville hundeskovens brugere kun gå med til, hvis hundeskoven til gengæld fik en del af Hedvigslund Skov. Det afviste kommunen. Derfor blev det besluttet, af boldbanerne skulle placeres ved siden af hundeskoven og ikke optage en del af hundeskovens areal.

På grund af den historik troede mange af brugerne fra hundeskoven onsdag aften, at det var Boldklubben Marienlyst, der var begyndt at fælde beplantning i hundeskoven og rykke hegnet længere ind i skoven. Men hos klubben vakte fældningen torsdag formiddag lige så stor forundring som hos hundeskovens brugere.

- Vi er lige så mystificerede, som de er. Det har været noget af en overraskelse for os. Vi kan heller ikke forstå det, for vi er gået ud fra, at det er det areal længere nede ved siden af hundeskoven, der skal bruges til boldbaner. Vi er i høj grad forundret, og det er ikke os, der ønsker, at det skal fældes og gå ud over brugerne af hundeskoven, sagde Anders W. Berthelsen, formand for Marienlyst Boldklub. Og i øvrigt byrådspolitiker for Socialdemokratiet, der sammen med SF, Enhedslisten og Radikale var dem der fandt penge til de nye boldbaner til blandt andre Odense Q i dette års budget.

Brugerne af hundeskoven er utilfredse med, at dele af hundeskoven er blevet inddraget - og særligt at de ikke har fået besked. Foto: Helena Holmenlund Christensen

En fejl?

Ifølge Jacob Frank Hansen, der er bruger af hundeskoven, er det ikke et helt lille areal der er tale om.

- Det er nok cirka 150 gange 150 meter. Vi vil jo gerne finde ud af, om det er lovligt. Det må jo være en fejl. Folk er vildt kede af det, det er klart. Og det handler også om måden, det er sket på. Havde vi vidst noget på forhånd, havde vi haft mulighed for at diskutere det, sagde han.

De lange debatter på hundeskovens facebookside om fældningen vidnede også om, at skoven for mange er mere end bare en bunke træer.

- Skoven betyder rigtig meget for folk. Det er jo hundenes børnehave. Det virker meget voldsomt, at der bare bliver bygget et hegn og fældet træer, sagde Jacob Frank Hansen.

Boldklubben og hundeskovens brugere kendte intet til årsagen for inddragelsen af hundeskovens areal, men i en mail til Fyens Stiftstidende løfter By- og Kulturforvaltningen sløret for årsagen til inddragelsen af dele af hundeskovens areal.

Annonce

Behov for boldbaner

- Området er i lokalplanen udlagt til fritidsformål (boldbaner red.). Odense Byråd afsatte til budget 2017 og 2018 midler til at blandt andet at imødekommet et øget behov for faciliteter til pige- og kvindefodbold. Derfor er det besluttet, at det areal nu skal bruges til etablering af to boldbaner. Banerne skal primært dække behovet for baner til pige- og kvindefodbold i Team Odense Q og Odense Q, som er hjemmehørende hos Boldklubben Marienlyst, skriver forvaltningen.

Brugerne af hundeskoven var overbevist om, at hundeskoven ikke skulle inddrages på grund af den aftale, der var lavet i 2012.

- Aftalerne i 2012 blev truffet på baggrund af de forudsætninger, der var tilstede på daværende tidspunkt. Arealet blev tilplantet for, at det ikke "bare" skulle ligge hen, da der på daværende tidspunkt ikke var finansiering til boldbaner. Det skal bemærkes, at lokalplanen er vedtaget i 2011, og derfor var området allerede udlagt til fritidsformål, da mødet blev holdt i 2012, skriver By- og Kulturforvaltningen.

Og brugerne af hundeskoven skal ikke regne med at få et ekstra stykke af Hedvigslund Skov, som de foreslog i 2012, da den ifølge forvaltningen "rummer store rekreative værdier også for gæster uden hund". Forvaltningen erkender dog, at både brugerne af hundeskoven og Boldklubben burde have fået besked.

- Det er selvfølgelig ikke ok, og det beklager vi meget. Brugerne skulle naturligvis havde været informeret om de ændringer, der foretages på området.

Ligeledes slår forvaltningen fast, at der stadig er et stort areal, de små firbenede kan boltre sig på.

- Den eksisterende hundeskov er cirka fire hektar stor, og boldbaner beslaglægger cirka 6.000 kvadratmeter, og der vil derfor stadig restere cirka 3,4 hektar hundeskov, skriver By- og Kulturforvaltningen.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Odense For abonnenter

Ny rapport: Så mange ladestandere kræver elbil-revolution i Odense

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Regeringen vil placere nærhospital i Nyborg

Nordfyn For abonnenter

Grønt lys til kæmpe kvægfarm ved fynsk gods: Naturforening trækker klage tilbage

Sport

Stærkt Superligamandskab gæster bundproppen Middelfart onsdag - mulig debut for nyborgenser i målet

GOG For abonnenter

Finner piv-ringe: Uværdig Europa-kamp i Gudme

Odense

Konservative vil sætte tommelskruerne på arbejdsløse med lange uddannelser: De skal sendes i nyttejob efter tre måneder

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ny ansættelse skaber et nyt hul: Sjette folkeskole skal have ny leder

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Debat

Fyns Amts Avis mener: Den hårde, men nødvendige skoledebat på Langeland

Middelfart

Chefers telefoner blev hemmeligt aflyttet i Dan-Bunkering: - Det er en på mange måder usædvanlig sag

Danmark

Løvkvist: DF har allerede tabt kommunalvalget - spørgsmålet bliver nederlagets størrelse

Nyborg

248 dage til Tour de France: Trofæet er hjemme

Odense Håndbold For abonnenter

Formstærk Reinhardt i spidsen - Odense Håndbold i kamp mod Mulle og kompagni

Assens

Analyse: Derfor ligner Søren Steen Andersen en sikker vinder af valget i Assens Kommune

Annonce