Annonce
Debat

Hunderupkvarteret reddes, mens Gerthasminde ødelægges

Læserbrev: Jeg er forundret. Hvordan kan det være, at det i Hunderupkvarteret haster med at lave en bevarende helhedsplan, mens man i Vesterbrokvarteret vælger at skære Falen 20 ud af Gerthasmindes bevarende lokalplansområde, så der kan bygges boligblokke?

Jeg vil da gerne rose rådmand Christoffer Lilleholt, der er citeret af Fyens Stiftstidende for ”jeg er meget opmærksom på Hunderup-kvarterets udvikling og bevaringen af kvarterets sjæl”. Også ros til Anders W. Berthelsen, der ligeledes springer til forsvar for Odenses arkitektoniske udtryk med citat ”Området er et stykke af Odenses kulturhistorie og har en helt speciel byggestil, hvor man gjorde meget ud af husenes detaljer… Når man går tur i kvarteret, er der så mange visuelle oplevelser”.


Annonce

Det er som en kompasnål, der snurrer forvildet rundt.


Men hvad med Gerthasminde? I de sidste mange måneder har der i avisen her været skrevet om de to massive boligblokke, som udvalget skal tage stilling til på Falen 20. Bortset fra Enhedslisten, virker det til, at de øvrige udvalgsmedlemmer trækker på skuldrene og siger ”vi kan ikke stoppe en bygherre fra at bygge på sin egen grund”.

Nuvel, men når en anden bygherre vil bygge et elevatortårn ude på Langelinie. Så kan der gøres noget, og så skal der fart på en bevarende helhedsplan for Hunderupkvarteret.

Imens er en ny bevarende lokalplan for Gerthasminde nu på vej til vedtagelse - uden Falen 20 - for den er nemlig klippet ud, så der kan bygges højt på grunden.

Det er som en kompasnål, der snurrer forvildet rundt. Som om der ikke er noget faktuelt eller rationelt, der understøtter beslutningen om at redde det ene og ofre det andet område.

Det er her, min forstand kommer til kort.

Kære by- og kulturudvalg, I må hjælpe mig. Hvordan kan man mene, at et område som Hunderupkvarteret er mere bevaringsværdigt end Gerthasminde, som i 30 år har været klassificeret som bevaringsværdigt område?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Trods glohedt ejendomsmarked: Ingeborg kan ikke sælge sin historiske ejendom

Kerteminde

Fynsk kulturarv havner i hænderne på ’gribbe’: En type bolig har endnu ikke nydt godt af opsvinget

Annonce