Annonce
112

Hundepatrulje fangede indbrudstyv i Odense

En kun 15-årig indbrudstyv blev anholdt søndag morgen i Odense. Nu efterlyses hans medgerningsmand. Arkivfoto: Michael Bager
15-årig indbrudstyv stak af på knallert, men blev indhentet af hundepatrulje. Politiet jagter nu hans medgerningsmand.

Snarrådige betjente kunne søndag morgen anholde en kun 15-årig indbrudstyv i Odense SØ.

Klokken 4 fik politiet en anmeldelse om indbrud i en villa på Carlsen-Skiødts Vej, fortæller vagtchef Milan Holck Nielsen fra Fyns Politi.

- En hundepatrulje kører af sted og får ikke langt fra gerningsstedet øje på en knallert med to personer, fortæller han.

Politiet kører efter de to personer, som ikke har nogen intentioner om at stoppe.

- Kort efter hopper de af knallerten og løber videre til fods. Ved hjælp af en tjenestehund får vi fanget den ene, fortæller Milan Holck Nielsen.

Det er overvejende sandsynligt, at han kan kædes sammen med det pågældende indbrud på Carlsen-Skiødts Vej.

Politiet er nu på jagt efter den anden gerningsmand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Kerteminde For abonnenter

Gense hele borgermødet: Er byggeriet på Nordre Havnekaj en rigmands-ghetto eller en gave til byen?

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Annonce