Annonce
Sydfyn

Hundens dag: Hunde og familier inviteres til en lærerig og sjov dag

Til arrangementet vil hundejere kunne teste deres firbenede venner af på en agilitybane. PR-foto

Gudbjerg: For sjette år i træk inviteres hunde og familier til en dag fyldt med lærerige og sjove aktiviteter.

Dagen er skabt til at give inspiration til gode lege, som giver fundamentet for en rolig og afbalanceret familiehund, fortæller hundeadfærdsspecialist Tanja Lørup i en pressemeddelelse.

- Vi har alle den samme positive tilgang til hundene. Med dagen ønsker vi at skabe et samlingspunkt for hundeejere, hvor man med hele familien og en picnickurv kan nyde det forhåbentligt gode vejr og stemning. Samtidig vil man kunne få en masse inspiration til gode aktiviteter og lege med vores firbenede kæledyr, fortæller Tanja Lørup.

Alle hunde er velkomne. Arrangementet foregår på Ultoftevej 19 ved Gudbjerg den 29. juni klokken 10-15. Tilmelding sker på mail til Tanja Lørup på mail kontakt@etgodthundeliv.dk.

Det er gratis for alle på to ben at deltage, mens det koster 50 kroner per hund. /rashe

Annonce

Dagens aktiviteter

Agility: Prøv din hunds evne og jeres samarbejde af på agilitybanen.

Gå pænt i snor træning: Få både teori og praktisk træning til at lære din hund at gå pænt i snor.

Samarbejdsøvelser: Styrk jeres samarbejde gennem sjove øvelser.

Aktivering i skoven: Der er sat diverse forhindringer op i skoven til fri afbenyttelse.

Foredrag om hundefoder: Hør hvad din hund har brug for, og hvordan du læser ingredienslisten på foderposen.

Healing af hunde: Forkæl din hund med en prøvebehandling

Quiz og konkurrencer med masser af gode præmier.

Salgsboder med hundelegetøj, godbidder, foder og meget mere.

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce