Annonce
Kerteminde

Hundemysterium - Hund fra Dalby slap ud og endte i Middelfart: Ejer fik bøde på 2000 kroner

Billedet er et arkivfoto. Det er ikke hunden på billedet, der var løbet væk. Arkivfoto.
Det kostede ejeren en bøde på 2000 kroner og en afgift til et hundepensionat på 700 kroner, at hunden slap ud.

Dalby: Hvem tog i sommer en hund op på Hindsholm og afleverede den på et internat i Middelfart?

Det er lidt af et mysterium for en hundeejer fra Dalby, der undrer sig gevaldigt over, hvem der gav hunden et lift.

Ejeren var på arbejde i sommer, da hunden slap ud af huset og tog på springtur.

- Den bliver fundet af nogle mennesker, der samler ham op og afleverer ham på et hundepensionat i Middelfart, hvorefter jeg bliver kontaktet, fortæller ejeren, der, fordi hun er blevet dømt i retten, ikke ønsker at stå frem.

- Jeg bad om at få at vide, hvem der har taget min hund, men på internatet, siger de, at dem, der har afleveret hunden, vil være anonyme, forklarer ejeren.

Som om det ikke var nok, at hunden blev kørt tværs over Fyn, så nåede hunde-opsamleren også lige anmelde hundens ejer til politiet for at have en løsgående hund.

Det er ulovligt. Og Fyns Politi valgte derfor at sigte ejeren for at have overtrådt lovbekendtgørelsen om hunde, fordi hunden rendte frit.

- Sådan er lovgivningen. Man skal drage omsorg for sin hund og sikre, at den ikke færdes frit uden for bymæssig bebyggelser, forklarer anklager ved Fyns Politi, Monika Mogensen.

Annonce

Hunden kom godt hjem til Dalby

I første omgang ville ejeren ikke acceptere en bøde fra politiet, så hun var fredag i retten, hvor hun blev idømt en bøde på 2000 kroner.

- Jeg ville ind til retsmødet i Odense, fordi jeg håbede, de kunne sige noget om, hvem der havde taget hunden. Men det kunne de ikke fortælle.

Oven i bøden på de 2000 kroner, skal ejeren betale 700 kroner til internatet, hvor hunden blev indleveret.

Ejeren tror, at det muligvis kan være nogle turister, der tilfældigvis har set hunden og har taget den med. Og først da de er kommet til Middelfart, har de kontaktet et internat.

- De har siddet i bilen og "googlet" ruten for at se, hvor kan vi indlevere hunden, funderer ejeren, der i dag bare er lettet over, at hunden kom godt hjem til Dalby.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce