Annonce
Kerteminde

Hundemysterium - Hund fra Dalby slap ud og endte i Middelfart: Ejer fik bøde på 2000 kroner

Billedet er et arkivfoto. Det er ikke hunden på billedet, der var løbet væk. Arkivfoto.
Det kostede ejeren en bøde på 2000 kroner og en afgift til et hundepensionat på 700 kroner, at hunden slap ud.

Dalby: Hvem tog i sommer en hund op på Hindsholm og afleverede den på et internat i Middelfart?

Det er lidt af et mysterium for en hundeejer fra Dalby, der undrer sig gevaldigt over, hvem der gav hunden et lift.

Ejeren var på arbejde i sommer, da hunden slap ud af huset og tog på springtur.

- Den bliver fundet af nogle mennesker, der samler ham op og afleverer ham på et hundepensionat i Middelfart, hvorefter jeg bliver kontaktet, fortæller ejeren, der, fordi hun er blevet dømt i retten, ikke ønsker at stå frem.

- Jeg bad om at få at vide, hvem der har taget min hund, men på internatet, siger de, at dem, der har afleveret hunden, vil være anonyme, forklarer ejeren.

Som om det ikke var nok, at hunden blev kørt tværs over Fyn, så nåede hunde-opsamleren også lige anmelde hundens ejer til politiet for at have en løsgående hund.

Det er ulovligt. Og Fyns Politi valgte derfor at sigte ejeren for at have overtrådt lovbekendtgørelsen om hunde, fordi hunden rendte frit.

- Sådan er lovgivningen. Man skal drage omsorg for sin hund og sikre, at den ikke færdes frit uden for bymæssig bebyggelser, forklarer anklager ved Fyns Politi, Monika Mogensen.

Annonce

Hunden kom godt hjem til Dalby

I første omgang ville ejeren ikke acceptere en bøde fra politiet, så hun var fredag i retten, hvor hun blev idømt en bøde på 2000 kroner.

- Jeg ville ind til retsmødet i Odense, fordi jeg håbede, de kunne sige noget om, hvem der havde taget hunden. Men det kunne de ikke fortælle.

Oven i bøden på de 2000 kroner, skal ejeren betale 700 kroner til internatet, hvor hunden blev indleveret.

Ejeren tror, at det muligvis kan være nogle turister, der tilfældigvis har set hunden og har taget den med. Og først da de er kommet til Middelfart, har de kontaktet et internat.

- De har siddet i bilen og "googlet" ruten for at se, hvor kan vi indlevere hunden, funderer ejeren, der i dag bare er lettet over, at hunden kom godt hjem til Dalby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bandekriminalitet. Vi skal beskytte vidner bedre

Synspunkt: Hvis en borger i Odense, på Fyn eller et andet sted i landet oplever grov kriminalitet, bør det meldes til politiet. Men vi risikerer, at alt for mange afholder sig fra det, fordi de er bange for at vidne – særligt når kriminaliteten er begået af voldsparate, hårdkogte bandekriminelle. Derfor foreslog vi i weekenden, at vidner i bandesager skal sikres langt bedre end i dag: Vidner skal have anonymitet i alle sager mod registrerede bandemedlemmer. Vidners identitet må aldrig fremgå i sagsakter i sager mod registrerede bandemedlemmer. Vidner skærmes helt af, så der i retslokalet kun er dommer, domsmænd/nævninge, anklager og forsvarer. Vidnerne skal ganske enkelt kunne udtale sig uden at være hundeangste for, hvad der kan ske med dem selv eller deres familie, fordi det tiltalte bandemedlem og hans ’brødre’ kender deres identitet. Bedre beskyttelse af vidner er også klart til samfundets bedste, for gode vidneudsagn er ofte det, der gør, at kriminelle bandemedlemmer dømmes for deres forbrydelser. Som samfund stiller vi tilmed store krav til vidnerne: Et vidne er forpligtet til at udtale sig, tale sandt, møde op i retten og forblive i retten – ellers risikerer vidnet at blive anholdt. Så det mindste, vi som samfund kan gøre, er da at sikre vidnets sikkerhed. På lederplads her avisen lød det dog i mandags, at vores forslag går for vidt. At vi ikke kan have ”et parallelt retssystem, hvor bandemedlemmer og rockere får ringere muligheder for at forsvare sig i retten end andre tiltalte”. Alle skal naturligvis have en retfærdig rettergang, det kunne vi aldrig drømme om at gå på kompromis med. Og det bør bestemt også være muligt, selvom et hardcore bandemedlem ikke får serveret vidnets navn på et sølvfad. Vi foreslår netop, at forsvarsadvokaten skal kende vidnets identitet, så hun/han kan foretage sin egen research om vidnet og udspørge vidnet på kryds og tværs – men forsvareren skal være sig sit ansvar bevidst og ikke afsløre vidnets identitet over for sin bandeklient. Det er vist ikke for meget forlangt. Tryghed er altafgørende for, at vidner fortæller, hvad de har set. Her i avisen kunne vi jo i weekenden læse, hvordan beboere i et boligområde i det nordøstlige Odense afholder sig fra at melde episoder til politiet af frygt for gengældelse fra tvivlsomme typer. Når vi skal banderne til livs, skal vi presse dem konstant. De fleste odenseanere har – desværre – gennem årene bidt mærke i bandernes storskrydende adfærd i vores by. Og en del odenseanere har oplevet trusler og regulære afstraffelser. Som by skal vi stå sammen mod banderne, og vi har brug for, at lovgiverne på Christiansborg giver os de bedste rammer for det – ved at beskytte vidner bedre. Det er godt, at bandemedlemmer nu kan idømmes længere fængselsstraffe, men hvad hjælper det, hvis de ikke dømmes? Fordi vidnerne ikke tør stå frem?

Nyborg

Nyt læserråd er skudt i gang: Nyborg-aktører skal finde løsninger sammen med Fyens Stiftstidende

Annonce