Annonce
Kerteminde

Hundehvalp aflivet efter den blev skambidt af løs schæferhund: Ejeren slap med bøde på 2000 kroner

Ingen af de to hunde var i snor, da en schæfer bed en hundehvalp så kraftigt, at hvalpen efterfølgende måtte aflives. Arkivfoto: Dennis Lehmann/Scanpix
Det var hundehvalpens egen skyld, at schæferhunden Easy satte tænderne i den, forklarede 76-årige i retten.

Langeskov: Det kostede en 76-årig dame en bøde på 2000 kroner ved Retten i Odense, at hendes schæferhund "Easy" i januar bed en hundehvalp så kraftigt, at den måtte aflives.

Den 76-årige pensionist forsøgte ellers at forklare i retten, at det var hundehvalpens egen skyld, at den var blevet bidt så hårdt, at den måtte aflives.

- Det er jo altid den store hund, der får skylden, selvom det er den lille hund, der har skylden, forklarede pensionisten i retten.

Den 20. januar i år var damen ude og gå tur med Easy i det grønne område ved Bytoften. Som sædvanlig var hunden ikke i snor, for som den 76-årige forklarede i retten:

- Det har overhovedet ikke været nødvendigt.

Easy var nemlig særdeles lydig og havde både bestået diverse prøver og deltaget i et Danmarksmesterskab for hunde.

- Den var så gennemtrænet, at så snart jeg sagde noget, så var den der omgående, forklarede den 76-årige.

Annonce

Løb hen til Easy for at snuse

På gåturen i Bytoften mødte parret en anden dame med en hundehvalp. Heller ikke hvalpen var i snor, og den lille hund løb hen til den store schæfer.

- Jeg råber dæk, og hunden falder ned prompte, forklarede schæferejeren.

Ejeren af hundehvalpen mente, at hendes hund kun var løbet hen til Easy for at snuse til den.

- Jeg kan se, det ikke går så godt. Min hund vil snakke, men schæferen vil ikke snakke, så min hund vender om og løber tilbage til mig, forklarede ejeren af hundehvalpen.

Schæferen er dog ikke mere veltrænet, end da hundehvalpen er på vej tilbage til sin ejer, sætter Easy efter den. Den lille hundehvalp når lige hen til sin ejer, førend Easy får fat i den.

- Så ryger den på mig, så den vælter mig, og vi ligger og roder rundt alle tre, og så får den fat i bagenden af min hund.

- Min hund hyler, fordi den rigtigt får fat i den. Og ejeren af den anden hund kommer og slår på sin hund for at få den til at slippe, forklarede ejeren af hundehvalpen.

- Jeg har altid haft styr på den

I retten forklarede den 76-årige, at hendes schæfer havde følt sig truet af hundehvalpen, og det var derfor, den havde bidt.

Inden hun får sin Easy til at give slip, når den lige at give hvalpen et ordentligt bid i bagdelen, så det bløder.

Men som den 76-årige forklarede, så bider en stor hund jo også hårdt.

- Når du ved din hund bider hårdt, burde du så ikke have den i snor?, spurgte anklageren.

- Jamen, jeg har altid haft styr på den, og hvis der kommer nogle små hunde, så har jeg kunnet sparke til dem, forklarede den 76-årige.

Hundehvalpen kom efterfølgende til dyrlæge, der konstaterede, at endetarmsåbningen på hunden var bidt op og urinrøret beskadiget.

- Det vil aldrig kunne repareres rigtigt, forklarede ejeren af hundehvalpen.

Hvorfor hvalpen, der var et gadekryds hjemtaget fra Portugal, blev aflivet.

Bøde på 2000 kroner

Anklageren mente, at det burde koste en bøde på 4000 kroner til ejeren af schæferen, at hun ikke havde holdt sin hund i snor.

Dommeren valgte, på grund af pensionistens begrænsede indtægter, kun at give en bøde på 2000 kroner.

Den bøde accepterede den 76-årige.

- Jeg skal bare have afsluttet den sag, for det er simpelthen det mest forfærdelige at komme af med sin gode hund på sådan en måde, fortalte den 76-årige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce