Annonce
Nyborg

Hundebid i balle og skridt gav fængselsstraf

En 44-årig mand fra Ørbæk blev idømt 30 dages fængsel for - blandt andet - overtrædelse af hundeloven. Straffen blev dog gjort betinget. Arkivfoto: Michael Bager
En tilfældig forbipasserende måtte sys med syv sting efter mødet med arrig hund, mens en ansat ved kommunen slap med et blåt mærke. I retten blev hundens ejer desuden dømt for tyveri af en elcykel og en bænk, som han solgte videre.

Ørbæk: Den 1. oktober 2019 fik en 44-årig mand fra Ørbæk for første gang besøg af en hjemmevejleder fra kommunen, og mødet mellem de to begyndte godt med en gåtur.

Problemet opstod, da de kom hjem til mandens bopæl, hvor den kommunalt ansatte blev overfaldet af to hunde. Mens den ene hoppede op ad ham, løb den anden, en belgisk hyrdehund, bag om og bed ham en enkelt gang i ballen.

Situationen var dog ikke mere alvorlig, end at hjemmevejlederen selv kunne finde ud, og han slap da også derfra med et blåt mærke.

Annonce

Anderledes kritisk kunne det være gået, da den selv samme hund noget tid senere overfaldt en tilfældig forbipasserende på gaden. Denne gang bed hunden sig fast i kvindens lår helt oppe ved skridtet, og da hun gik derfra igen, blødte det kraftigt ud gennem hullerne i tøjet.

Det viste sig efterfølgende, at hun var blevet bidt tæt på hovedpulsåren og måtte sys med hele syv sting.

Otte anklagepunkter

De to episoder var centrale i en retssag mod hundens ejer, som også stod tiltalt for seks andre forhold - blandt dem tyveri af en elcykel til en værdi af 12.000 kroner, der tilhørte hjemmeplejen i Nyborg Kommune.

Den indrømmede han at have stjålet og solgt videre for blot 400 kroner for at have noget at leve af.

Til gengæld nægtede han tyveri af en bænk, som han - ifølge sin egen forklaring - havde fundet i grøftekanten, ligesom han nægtede at være skyld i gentagne overtrædelser af hundeloven.

Om den første episode forklarede han i retten, at han havde advaret hjemmevejlederen mod at åbne lågen og gå ind på egen hånd. Ofret kunne derimod fortælle, at de var gået ind sammen, og at "overfaldet" skete i mandens entré.

Tilsvarende mente den 44-årige ikke at være skyld i, at kvinden kom til skade. Denne gang var hunden nemlig i snor, og det var i øvrigt en kammerat, som havde ansvaret for den, da det gik galt.

Annonce

Psykologisk behandling

Selv forklarede den uheldige forbipasserende i retten, at hun kun kendte manden perifert, og at hun befandt sig på fortorvet foran den tiltaltes hus, da hun stoppede kortvarigt for at veksle et par ord.

Pludselig angreb hunden og bed sig fast. Ud over at blive syet med syv sting fik kvinden en stivkrampevaccination, ligesom hun har modtaget psykologisk behandling efter hændelsen.

Retten fandt i det store hele manden skyldig i anklagerne mod ham og dømte den 44-årige til 30 dages fængsel.

Straffen blev dog gjort betinget med en prøvetid på to år. Derudover skal have betale en bøde på 17.000 kroner.

Manden har i øvrigt taget konsekvensen af, at han har svært ved at styre sine to hunde, og går derfor kun tur med dem om natten, fortalte han i retten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce