Annonce
Kerteminde

Nu pilles hund-forbudt-skilte ned: Hunde er officielt velkomne på Nordstranden igen

Nu må hundejere igen lufte hunden hele året rundt på Nordstranden i Kerteminde. Hunden skal dog være i snor i sommerhalvåret. Foto: Kim Rune
Hund-forbudt-skilte har stadig stået på Nordstranden i Kerteminde, selvom kommunen har sparet blå flag ordningen væk. Skiltene bliver nu fjernet.

Kerteminde: Nu er hunde officielt velkomne på stranden i Kerteminde igen - også i sommerhalvåret.

I november besluttede teknisk udvalg at spare det blå flag på Nordstranden i Kerteminde væk i 2019. En af de særlige regler ved blå flag strande er, at hunde og andre husdyr ikke er tilladt på stranden.

Men trods det, at ordningen er blevet sparet væk i Kerteminde, har hund-forbudt-skilte stadig stået på Nordstranden.

- Det er simpelthen en forglemmelse. Med et massivt arbejdspres og beskæringer har vi været nødt til at prioritere vores opgaver, og der tænkte vi ikke lige over at få hunde-skiltene pillet ned, forklarer Michael Timm leder af Park Vej og Havne i Kerteminde Kommune.

I sidste uge gjorde byrådsmedlem Knud Skov Ahrnkiel (M) opmærksom på, at skiltene stadig står på stranden, og kommunen er nu gået i gang med at fjerne dem.

- Vi er ved at pille dem ned. Blå flag er blevet afskaffet, og så er der ikke regler om hunde på stranden om sommeren mere, andet end at de skal være i snor, siger Michael Timm.

Annonce
Indtil nu har skilte ved Nordstranden forbudt hunde på stranden i sommerhalvåret. Skiltene bliver nu fjernet. Arkivfoto: Mette Louise Fasdal

Husk snor og høm-høm poser

Ifølge Naturstyrelsen er det lovpligtigt, at hunde i sommerhalvåret - fra april til og med september - skal være i snor på stranden. I vinterhalvåret - fra oktober til og med marts - må man gerne lade din hund være løs på stranden - men kun hvis den ikke risikerer at forvolde andre skade.

På facebook har flere borgere tilkendegivet, at hunde selvfølgelig skal have lov til at være på Nordstranden i Kerteminde.

Få synes dog også, at hundene ikke skal være på stranden og frygter blandt andet løs ustyrlige hunde og høm-høm'er mellem de bare tæer.

Derfor følger også mange opfordringer til at have hunden i snor - som loven foreskriver og at huske at samle op efter hunden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Inden ny lov er færdig: V og K i Odense vil aktivere indvandrere på fuld tid

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];