Annonce
forside

Hun redder udsatte hunde: Fynbo kan blive "Årets fantastiske frivillige"

Den lille hvalp Hope, som her er fotograferet med sin plejemor Pia, er blot en af mange hunde, som Ann Selman har skaffet et nyt hjem til.

Ann Selman fra Hesselager , som er stifter af foreningen Happy Dogs, var sidste år tæt på at få titlen som Årets Dyreven af Dyrenes Beskyttelse. Det blev dog kun til en nominering som en ud af tre i kategorien ”hverdagens helte”. Men nu har hun til gengæld chancen for at vinde titlen som ”Årets fantastiske frivillige”.

Det er Samvirke, der har udstedt konkurrencen, og alle har mulighed for at indstille en kandidat. På hjemmesiden frivillig.samvirke.dk kan man både nominere og stemme på sin favoritkandidat ved at give vedkommende et hjerte.

Ann Selman er nu oppe på mere end 11.000 hjerter, og dermed er hun en af de allermest populære nominerede. Det er dog ikke antallet af stemmer men en jury, der afgør, hvilken af de mere end 400 nominerede, der er den mest fantastiske frivillige.

I indstillingen står der:
”Hun vil gøre alt for at redde alle de hunde hun kan. Oftest er det hunde der står til aflivning, eller hunde der er en eller anden grund ikke kan blive ved deres familie. Ann og resten af Happy Dogs teamet hjælper med at få hunden i den perfekte familie”.

Annonce

Andre sydfynske kandidater

Der er også mange andre sydfynboer, der bliver påskønnet i Samvirkes konkurrence, som har en præmie på 25.000 kroner. Mange er dem er fra idrætsmiljøet: Det gælder Svendborg Roller Derbys bestyrelse og holdelederne for GOGs børneafdeling. På listen er også Ralph Jessing Sørensen, der bruger sin uddannelse som multimediedesigner for at kunne hjælpe fodboldklubberklubber med at kommunikere. Preben Nielsen, der er loppemarkedsindsamler for Stenstrup idrætsforening er også nomineret.

Der er dog også nominerede udenfor sportens verden. For eksempel ”rappenskralden” Ingrid Marie Nielsen, der samler henkastet affald op i Svendborg. Og den frivillige it-hjælper Jørn Jørgensen, der har startet en computerafdeling på Seniorværkstederne i Svendborg og er frivillige it-hjælper på biblioteket. Anne Marie Nielsen er nomineret med en hel stribe begrundelser: Hun har for 50 år siden startet KFUK spejderne i Stenstrup, som nu hedder De grønne pigespejdere. Hun var også med til at starte venskabsbyforbindelse til Dolny Kubin i Slovakiet. Hun har samlet legetøj, som blev sendt til Polen og samlebøger til de danske soldater i Bosnien. Hun er også initiativtager til åbningen af Kirkens Korshærs genbrugsbutik i Vester Skerninge hvor hun stadig arbejder som frivillig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Corona-nødråb fra børnehaver i Vollsmose: Vi bliver svigtet mens smitten spreder sig

Danmark

Nikotinposer betyder færre rygere

Odense

Truede med at sætte ild i betjente: 19-årig kvinde erkender at have sat ild i papir og plastikplanter i Plantorama

Annonce