Annonce
Navne

Hun gør

andre smukke Portræt

Efter 30 år i showbiz lærer skuespiller Berrit Kvorning nu andre at "være på"

- Jeg har et vidunderligt arbejde. Træner folk i at blive smukke. Giver dem redskaber til at komme ud over rampen og være trygge ved at træde frem.

Berrit Kvorning taler med begejstring om det arbejde, hun har haft de seneste par år. Det er som egen herre i firmaet Kvorning Kommunikation Aps, der holder til i København.

Her kan hun bruge løs af de erfaringer, hun som skuespiller hentede gennem 30 år i scenens, mikrofonens og kameraets verden.

Hendes kunder er spredt ud over det ganske land og tæller enkeltpersoner, firmaer og institutioner i en skøn blanding. Det kan være ansatte i A.P. Møller-Mærsk, officerer i søværnet, dagplejemødre, receptionister eller en nervøs person, der skal holde tale ved ægtefællens fødselsdag.

- Jeg søger at vise, hvordan mimik og kropssprog fungerer og ikke gør det. Lærer folk at lokke fortælleglæden frem, og at ændre dét "at være på" fra at være en trussel til at være en fornøjelse, fortæller hun.

Berrit Kvorning fylder i dag 60 år, og hun har selv "været på" i over halvdelen af sit liv.

Hun var kun otte år, da hun blev balletelev i København. Hun var på kostskoler i England og Frankrig, blev student og arbejdede som fotomodel i Paris og Hamburg, inden hun tog første del af en HA.

Scenevejen indledte hun på Statens Teaterskole, hvor hun var færdiguddannet i 1974 og debutterede samme år på Aalborg Teater i "Pigerne fra Chiozza" og på tv i Per Panduros "Bertram og Lisa."

De følgende godt 20 år arbejdede hun freelance med både teater, film og tv-serier. Sit særlige talent for komedie og lystspil brugte hun bl.a. på Nørrebros Teater, Bådteatret og Det Kongelige Teater.

Hun fik også mulighed for at optræde på Fyn, som altid har haft en stor plads i hendes hjerte. Hendes familie har fynske rødder og har haft sommerhus i Nyborg i mange år.

Derfor husker hun med glæde tilbage på den sommer sidst i 70’erne, da hun var med i Rottefælden i Svendborg sammen med bl.a. Preben Ravn, Birgit Zinn og Birthe Backhausen. Hun fik også roller hos Erik Bendt Svendlund i det daværende Morskabsteatret ved Brandt Klædefabrik i "Mød mig på Cassiopeia" og "Solstik".

Da Berrit Kvorning for nogle år siden var med i tv-serierne "Rejseholdet" og "Krøniken" var hun begyndt at undervise i kommunikation. På et tidspunkt følte hun tiden var inde til at vælge, og springet væk fra rampelyset har hun aldrig fortrudt.

Lidt kontakt med sin gamle verden har hun dog, bl.a. at indtale lydbøger.

- Ja, jeg er netop blevet færdig med én, inden jeg tager på tøsetur til Budapest med mine to døtre for at fejre min fødselsdag, siger skuespilleren, som nu træner andre i at blive smukke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce