Annonce
Navne

Hun gør

andre smukke Portræt

Efter 30 år i showbiz lærer skuespiller Berrit Kvorning nu andre at "være på"

- Jeg har et vidunderligt arbejde. Træner folk i at blive smukke. Giver dem redskaber til at komme ud over rampen og være trygge ved at træde frem.

Berrit Kvorning taler med begejstring om det arbejde, hun har haft de seneste par år. Det er som egen herre i firmaet Kvorning Kommunikation Aps, der holder til i København.

Her kan hun bruge løs af de erfaringer, hun som skuespiller hentede gennem 30 år i scenens, mikrofonens og kameraets verden.

Hendes kunder er spredt ud over det ganske land og tæller enkeltpersoner, firmaer og institutioner i en skøn blanding. Det kan være ansatte i A.P. Møller-Mærsk, officerer i søværnet, dagplejemødre, receptionister eller en nervøs person, der skal holde tale ved ægtefællens fødselsdag.

- Jeg søger at vise, hvordan mimik og kropssprog fungerer og ikke gør det. Lærer folk at lokke fortælleglæden frem, og at ændre dét "at være på" fra at være en trussel til at være en fornøjelse, fortæller hun.

Berrit Kvorning fylder i dag 60 år, og hun har selv "været på" i over halvdelen af sit liv.

Hun var kun otte år, da hun blev balletelev i København. Hun var på kostskoler i England og Frankrig, blev student og arbejdede som fotomodel i Paris og Hamburg, inden hun tog første del af en HA.

Scenevejen indledte hun på Statens Teaterskole, hvor hun var færdiguddannet i 1974 og debutterede samme år på Aalborg Teater i "Pigerne fra Chiozza" og på tv i Per Panduros "Bertram og Lisa."

De følgende godt 20 år arbejdede hun freelance med både teater, film og tv-serier. Sit særlige talent for komedie og lystspil brugte hun bl.a. på Nørrebros Teater, Bådteatret og Det Kongelige Teater.

Hun fik også mulighed for at optræde på Fyn, som altid har haft en stor plads i hendes hjerte. Hendes familie har fynske rødder og har haft sommerhus i Nyborg i mange år.

Derfor husker hun med glæde tilbage på den sommer sidst i 70’erne, da hun var med i Rottefælden i Svendborg sammen med bl.a. Preben Ravn, Birgit Zinn og Birthe Backhausen. Hun fik også roller hos Erik Bendt Svendlund i det daværende Morskabsteatret ved Brandt Klædefabrik i "Mød mig på Cassiopeia" og "Solstik".

Da Berrit Kvorning for nogle år siden var med i tv-serierne "Rejseholdet" og "Krøniken" var hun begyndt at undervise i kommunikation. På et tidspunkt følte hun tiden var inde til at vælge, og springet væk fra rampelyset har hun aldrig fortrudt.

Lidt kontakt med sin gamle verden har hun dog, bl.a. at indtale lydbøger.

- Ja, jeg er netop blevet færdig med én, inden jeg tager på tøsetur til Budapest med mine to døtre for at fejre min fødselsdag, siger skuespilleren, som nu træner andre i at blive smukke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];