Annonce
Kultur

Hun faldt i musikgryden

- For mig er musikken den sandeste måde at give udtryk for mig selv på. Musikken taler til hjertet, den opløser det uløselige og ophæver distancen mellem os som mennesker, udtaler Julie Maria.

Den 25-årige sanger Julie Maria blev opdaget af Steffen Brandt på morgen-tv. Nu turnerer de sammen

Efter en yogatime er det en hørbart afslappet Julie Maria Barkou Larsen, der beretter om sin barn- og ungdom i et musikalsk hav, hvor moderskibet Mona Larsen er jazzsangerinde og kaptajnen hedder Kaare Barkou og er pianist. Da hun tilmed har haft en stedkaptajn i mange år, der hedder Bo Stief og ernærer sig som bassist, så er risikoen for selv at ende som musiker markant.

- Jeg har været omgivet af musik og musikere så længe, jeg kan huske. Så for mig føltes det som et naturligt skridt, at mit debutalbum blev indspillet og produceret i samarbejde med navne som Palle Mikkelborg, Lennart Ginman og Søren Mikkelsen, siger Julie Maria.

Hun har ikke ofret deres "stjernestatus" mange tanker. For hende var det jo de samme mennesker, som hun havde været omgivet af hele livet.

- Hvis ikke de kunne fornemme, de havde med en seriøs kunstner at gøre, så er jeg sikker på, at de ikke ville have medvirket. Der er ikke tale om vennetjenester, men snarere om en gensidig respekt for hinanden og for musikken. Sådan oplever jeg det også, når jeg optræder med Steffen Brandt. Han ville forhåbentlig ikke sætte sig på scenen med mig, hvis ikke han mente, at jeg havde noget seriøst at byde på. Men det gør mig bestemt ikke mindre taknemmelig, fortæller den 25-årige sangerinde.

Musik fra hjertet

Frontfiguren fra bandet TV-2 havde set Julie Maria på morgen-tv, hvor hun optrådte med et nummer fra debutalbummet "Beautiful Minor". Han købte hendes plade og kontaktede derefter hende og hendes samarbejdspartner, pianisten Christoffer Møller, for at høre, om de ville medvirke i Bornholms årlige arrangement "Udenfor Sæsonen", hvor etablerede og nye kunstnere spiller sammen.

- Jeg tror, at Steffen kunne fornemme, at min musik kom fra hjertet, og han virker, ligesom jeg, glad for samarbejdet. Også til trods for, at jeg har en anden musikalsk indgangsvinkel end ham, fordi jeg bevæger mig i en anden verden og genre. Han er en fantastisk fortolker, sangskriver og formidler, men jeg har nogle facetter, som han kan lære noget af. Når jeg synger med på hans sange, kan jeg for eksempel lægge min stemme på en bestemt måde, fordi jeg kan høre, at det lyder bedst sådan i forhold til hans vokal, fortæller Julie Maria.

Blå bog

Julie Maria Barkou Larsen er født på Rigshospitalet 30.maj1981 og opvokset i København

1997: Får 3. plads ved Berlingske Tidendes årlige musikkonkurrence

2000: Vinder af P3 musikkonkurrence med efterfølgende indspilning af "Whatever it takes" duet med Søren Sko

2001-2002: Medlem af Bo Stief´s orkester "Soundtrack" på tre danmarksturnéer

2004: Udgiver debutpladen "Beautiful Minor"

2005: Færdiggør 3-årig Bachelor uddannelse på Det Rytmiske Konservatorium

2006 Portrætteres af DR2 i programmet "De nye Jazzdivaer" og tager på tour med Steffen Brandt og hendes band, der består af: Christoffer Møller, Thor Madsen, Lennart Ginman & Jeppe Gram

Annonce

Dyb respekt for Steffen

Det ville forekomme akavet for de fleste jævnaldrende, men for hende er det naturligt at komme med gode råd til en af landets mest hædrede musikere.

- Jeg har et klart billede af, hvor jeg vil hen med min musik. Det føles blot naturligt, at jeg deler det med Steffen. Det ville jeg jo have gjort med mine andre kolleger. Jeg har dyb respekt for ham og vokser selv utrolig meget i kraft af vores samarbejde. Men samtidig føler jeg, at vi er ligemænd. Og de skal kunne rådgive hinanden. Det gør os jo kun bedre sammen, siger Julie Maria.

Hun er ikke i tvivl om, at der kommer flere publikummere for at opleve Steffen Brandt end hende på turnéen. Men i stedet for at surmule glæder hun sig over muligheden for at dele sin musik med så mange som muligt.

- Når jeg optræder, ønsker jeg at vise dem lidt af min verden og give dem en smuk oplevelse, fortæller Julie Maria, hvis mest betydningsfulde udbytte af samarbejdet ikke er flere tilskuere. Det er, at Steffen Brandt har åbnet hendes øjne for det danske sprogs enorme potentiale.

- Selv om jeg har gået på en skole, hvor vi sang morgensang hver morgen, og været en del af Danmarks Radios Pigekor i fem år, så har jeg gennem mange år været så optaget af engelsksproget musik, at jeg ikke har skænket det danske en tanke. Men da Steffen første gang oversatte en af mine sange til dansk, tænkte jeg bare: "Okayyy og waaaauw!" Det var åbenbart det, der skulle til for at vække min opmærksomhed.

Steffen Brandt forklarede hende, at alt kan oversættes til deres modermål. Det punkt er Julie Maria ikke helt nået til endnu. Men med tekstforfatteren til "Bag Duggede Ruder" og "Kys Det Nu (Det Satans Liv)" har hun sikret sig noget nær den bedste sparringspartner, man kan få.

- Jeg havde ellers udset mig selv som international kunstner, der skulle sprænge alle rammer, siger hun med et skævt smil og tilføjer, at det var rigtig skræmmende at give slip på alle sine forestillinger om den store verden og i stedet fokusere på Danmark. Efterhånden har jeg fået tillid til, at det er det helt rigtige at komme tættere på mig selv og mit dansksprogede hjerte.

Læs mere om Julie Maria på:

www.juliemaria.net

Foderstoffen i Rudme onsdag kl. 20.00 og Tobaksgaarden i Assens lørdag den 14. oktober kl. 21.00

Annonce
Fyn For abonnenter

Fynbus giver kontrollører bodycam: 'Fede luder - dine børn dør' - trusler er blevet en del af arbejdsdagen for Christina, der bare skal tjekke en busbillet

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Giftige svampe kostede Tikko livet: Nu melder dyrehospital om flere døde hundehvalpe

Kerteminde For abonnenter

Påkørte person på invalidscooter og stak af: Det fortrød han få øjeblikke senere

Faaborg-Midtfyn

Mangler 200 cykler: Nu må succesfuld cykelhandler skuffe sine kunder gang på gang

Navne For abonnenter

Dødsfald: Børnebørnene kunne fjerne rygsmerterne - ellers var Jan til OB, heavy metal og Barcelona

Erhverv

Claudia fik en god idé, mens hun ammede sin søn: Har fordoblet salget i år og drømmer om sin egen hudplejeserie

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Navne

Begravelser og bisættelser tirsdag den 21. og onsdag den 22. september

Fyn

Udbredelse af farlig bakterie kortlagt på kommuneniveau: Fyn er hårdt ramt

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Fyn

Kendt Odense-advokat død efter kort tids sygdom

Erhverv For abonnenter

Fynbus-direktør: - Derfor sætter vi kamera på kontrollørerne

Assens

Byrådskandidat om budgetaftale: Anstændig hjemmepleje kan skabes for 200 kroner om året pr. borger

Annonce