Annonce
Kerteminde

Hun får tid til det gode fotografi

Kirstine Mengel har tidligere været på efteruddannelseskurser i Danmark, men hun har aldrig prøvet at efteruddanne sig i en anden kultur, som hun skal det i Mexico. Det ser hun nu meget frem til.

Fotograf Kirstine Mengel fra Kølstrup tager seks uger til Mexico for at blive bedre til at tage portrætter og reportagebilleder

KØLSTRUP: Mens hun taler, daler små snefnug uden for vinduerne. Snefnugene falder til jorden og forsvinder i den hårde asfalt. Kuldens indmarch over den danske landegrænse er en realitet, men fotograf Kirstine Mengel kan trække på skuldrene og være ligeglad. I hvert fald i seks uger.

Kirstine Mengel har været så heldig at få et rejselegat fra journalistforbundet og har nu også fået tilskud fra Dansk Fotografisk Forening til at efteruddanne sig. 15. december lader hun sig hive op i skyerne af et fly, og hun får først fast fodfæste, når hun står i Mexico.

Her skal hun undervises af fotografen Cisco Dietz i at tage historiefortællende portrætter og levende reportagebilleder. Fotokurserne kommer til at foregå i landsbyer, hvor det er de lokale indbyggere og deres højtider, der skal give inspiration til de gode billeder.

Kirstine Mengel er uddannet reklamefotograf hos Schiller & Co. i 1999, og hendes speciale er arkitektur og byggeri.

- Da jeg blev uddannet, var det meget reklame, jeg lavede, men siden er tingene blevet mere blandet sammen, så jeg også ofte laver mere redaktionelle billeder i forbindelse med pressemeddelser, fortæller Kirstine Mengel.

Hun ved, hvad hun er god til, og hun ved, hvad hun ikke er så god til - eller i hvert fald hvor hun kunne styrke sin kunnen. Det gør hun nu ved at tage til Mexico på kursus. Her får hun tid. Tid til at fordybe sig i et emne. Noget som hun ellers godt kan savne, når hverdagen buldrer af sted.

Hun er nu glad for sin tilværelse som selvstændig fotograf, selv om hun skal have isklumper i maven, for hun ved aldrig helt, hvad fremtiden bringer.

Kirstine Mengel er datter af Lone Mengel, som også arbejdede som fotograf.

- Kunne du ikke finde på noget mere genialt, spurgte Lone Mengel sin datter, da Kirstine Mengel efter en rejse proklamerede, at hun også gerne ville være fotograf.

Det kunne Kirstine Mengel ikke, for hun havde pludselig opdaget, at det var det, der lå lige for, og som hun gerne ville.

Hun overtog da også efterhånden sin mors gesjæft og kundekartotek. I dag er Lone Mengel stadig i ny og næ med sin datter på opgave, og det hygger både mor og datter sig med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce